Αστυνομία: 300ευρα σε 10 άτομα που δεν είχαν safepass

Αστυνομία: 300ευρα σε 10 άτομα που δεν είχαν safepass

Εντατικοποιεί ελέγχους η Αστυνομία

Με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, παράλληλα με τα αυξημένα επιχειρησιακά καθήκοντα της Αστυνομίας, συνεχίζονται καθημερινά οι εντατικοί έλεγχοι για εφαρμογή του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν από την Αστυνομία πέραν των 2,500 ελέγχων, παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας και η τήρηση των σχετικών διαταγμάτων.

Από τους ελέγχους προέκυψαν συνολικά 28 καταγγελίες πολιτών οι οποίοι παραβίαζαν τα διατάγματα του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, ενώ καταγγέλθηκαν και οι υπεύθυνοι δύο υποστατικών.

>>> Βήμα-βήμα η διαδικασία έκδοσης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού <<<

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 900 ελέγχων σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου «safe pass» είναι υποχρεωτική και καταγγέλθηκαν 10 πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο, όπως προνοεί το σχετικό διάταγμα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS 

Ως Αστυνομία καλούμε το κοινό να συνεχίσει να συμμορφώνεται με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων. Είναι καθήκον όλων των πολιτών η επίδειξη της ανάλογης πειθαρχίας και υπευθυνότητας και η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Home