Αστυνομία: Πάγωσαν οι προσλήψεις - Οι 100 ίσως πάνε σπίτι τους

Αστυνομία: Πάγωσαν οι προσλήψεις - Οι 100 ίσως πάνε σπίτι τους

Απολύονται εντός των επόμενων ημερών με βάση απόφαση του Δικαστηρίου εάν δεν αλλάξει κάτι 100 μέλη της δύναμης

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου μετά την ακύρωση των προσλήψεων 75 αστυνομικών και 25 πυροσβεστών από το Διοικητικό Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα. Ο Αρχηγός θέλει ακόμα και χθες το όλο ζήτημα να τελειώσει αφού υπάρχουν τρομερά κενά στην Αστυνομία που για να καλυφθούν απαιτούν την ενίσχυση με 600 αστυνομικούς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Πάγωσαν όλες οι διαδικασίες»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου τόνισε ότι «με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου «πάγωσαν» όλες οι διαδικασίες πρόσληψης στην Αστυνομία. Ήδη άρχισε η διαδικασία πρόσληψης άλλων 350 αστυνομικών, αλλά η απόφαση του Δικαστηρίου και η ακύρωση των 100 προσλήψεων σταμάτησε τα πάντα». Ο κ. Ανδρέου είπε ότι  Αρχηγός βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα και με την Επιτροπή που ήταν υπεύθυνη με τα ψυχομετρικά τεστ για να βρει λύσεις και να γίνει νέα διαδικασία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Πάνε στη δουλειά αλλά…

Σημειώνεται ότι  οι 100 (75 αστυνομικοί και 25 πυροσβέστες) πάνε  κανονικά στη δουλειά τους όμως όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου με βάση την απόφαση του Δικαστηρίου εντός των επόμενων ημερών εφόσον δεν προκύψει άλλη εξέλιξη πρέπει να απολυθούν. 

Σε άλλη εξέλιξη, οι Νομικοί Σύμβουλοι της ΑΣΔΥΚ κάλεσαν τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη και τον Αρχηγό Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, να κάνουν δεύτερες σκέψεις, καλώντας τους να εξετάσουν ξανά το ενδεχόμενο υποβολής έφεσης επί της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, δηλώνοντας την ετοιμότητα του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ να στηρίξει την προσπάθειά τους.

Home