Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ασυνόδευτοι ανήλικοι: Στο σεριάνι για να τους βρουν μόνιμο χώρο

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
24.05.2022 - 06:00

Ασυνόδευτοι ανήλικοι: Στο σεριάνι για να τους βρουν μόνιμο χώρο

Βγήκαν σε προσφορές - Θέλουν λύση μέχρι τον Οκτώβριο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα επεισόδια που ξέσπασαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πάφο μεταξύ ασυνόδευτων ανηλίκων φέρνουν ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα με τη στέγασή τους και ανησυχούν οι Αρχές. Η Offsite  αποκαλύπτει ότι προκηρύχθηκαν προσφορές από  το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας για να βρεθεί χώρος για την ανέγερση δομής για τη μόνιμη μεταφορά των ανηλίκων. Μέσω των προσφορών υπάρχουν οι προδιαγραφές που απαιτούνται.

Όπως ανέφερε στην Offsite η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση «μέχρι τον Οκτώβριο ευελπιστούμε ότι θα κλείσει το θέμα». Η κα Ανθούση ανέφερε ακόμα ότι οι  αυξημένες  ροών μεταναστών δημιουργούν προβληματισμό και γίνονται προσπάθειες για εφαρμογή της Σύμβασης του Δουβλίνου για τις επιστροφές στις χώρες καταγωγής των αλλοδαπών.  

Το Υφυπουργείο προβαίνει σε διάφορες ενέργειες για την εξεύρεση λύσεων και έχει επαφές με διάφορους φορείς.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως πληροφορούμαστε η Υφυπουργός θα ζητήσει ενημέρωση για τον τρόπο δραστηριοτήτων των ανήλικων και με ποιο τρόπο ελέγχονται  στις δομές. Σημειώνεται ότι αιτία των επεισοδίων στην Πάφο φέρεται να  ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των εμπλεκομένων ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κανονισμός Δουβλίνου

Ένας από τους κύριους στόχους του Κανονισμού του Δουβλίνου είναι να αποτρέψει έναν αιτούντα από την υποβολή αιτήσεων σε πολλά κράτη μέλη. Ένας άλλος στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός των περιφερόμενων αιτούντων ασύλου, οι οποίοι γίνονται μπαλάκι από κράτος μέλος σε κράτος μέλος.

Η χώρα όπου ο αιτητής ασύλου κάνει για πρώτη φορά αίτηση για άσυλο είναι υπεύθυνη είτε για την αποδοχή ή την απόρριψη του ασύλου, και ο αιτητής δεν μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία σε άλλη δικαιοδοσία.

Home