Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αθώα εκπαιδευτικός μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Offsite Team -
03.12.2021 - 14:22

Αθώα εκπαιδευτικός μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

«Κανένα αδίκημα» - Αντίδραση ΟΕΛΜΕΚ για τον χειρισμό της υπόθεσης

Αθώα κρίθηκε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής η οποία κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών εν ώρα μαθήματος.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας περί τα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ «οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν άμεσα στη διερεύνηση της καταγγελίας, εναντίον του μέλους της Οργάνωσής μας, λαμβάνοντας πληθώρα καταθέσεων από μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο διάστημα της διερεύνησης, το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) απομάκρυνε τη συνάδελφο από τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα, για να διευκολύνει τη λήψη των καταθέσεων και να προστατευθεί τυχόν μαρτυρία».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Η διερεύνηση της υπόθεσης ολοκληρώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωσαν γραπτώς τη συνάδελφο στις 19 Νοεμβρίου 2021 για το αποτέλεσμα της διερεύνησης. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ΥΠΠΑΝ αναφέρονται τα εξής: 

«Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι, σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση από την Αστυνομία Κύπρου, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας γνωμάτευσε ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα εναντίον σας. Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη λύπη του, για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που βιώσατε όλο αυτό το διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ. 

Την ίδια ώρα σημειώνει πως «δυστυχώς, σε αντίθεση με την περίοδο που έγινε η καταγγελία, όπου το συγκεκριμένο θέμα αποτελούσε κύρια είδηση, η κατάρριψη της καταγγελίας δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, γεγονός που μας οδηγεί στην έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης. Σημειώνουμε ότι με την παρούσα ανακοίνωση δεν έχουμε καμία πρόθεση να κρίνουμε το νομικό πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, αφού ο Νομοθέτης μοναδικό στόχο είχε να δώσει «φωνή» στα κακοποιημένα παιδιά. Εν τούτοις το αποτέλεσμα της διερεύνησης και η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας «ότι δεν στοιχειοθετούνται οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα εναντίον της συναδέλφου» μας υποχρέωσαν να προχωρήσουμε στη σύνταξη και δημοσιοποίηση της παρούσας, με μοναδικό σκοπό την ανάκτηση του κύρους και της επαγγελματικής υπόστασης αλλά και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της συναδέλφου».

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ τονίζει πως «θέλουμε να σταθούμε στην αναφορά που γίνεται στην απάντηση που έλαβε η συνάδελφος ότι "το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη λύπη του, για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που βιώσατε όλο αυτό το διάστημα". Όντως, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, η συνάδελφος υπέστη δυσβάστακτο ψυχικό και συναισθηματικό φορτίο το οποίο είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να νοσηλευτεί με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας από το οποίο εξήλθε την Τετάρτη, 24/11/2021, μετά από επέμβαση τριπλής διάνοιξης αρτηριών».

«Όπως σημειώνει ορθά το ΥΠΠΑΝ η ταλαιπωρία και η ψυχική οδύνη είναι δυσβάσταχτη για τη συνάδελφο, η οποία κατά γενική ομολογία των μαθητών/τριών της, των αθλητριών της, των συνδέσμων γονέων, των συναδέλφων της αλλά και των διευθυντών/τριών με τους οποίους συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς εκπαιδευτικής και προπονητικής της σταδιοδρομίας, αποτελεί υπόδειγμα επαγγελματία, παιδαγωγού, εκπαιδευτικού και προπονήτριας», σημειώνει καταληκτικά η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωσή της. 

Home