Το ΑΞΙΚ πάει κάτω από ΤΕΠΑΚ - Σύντομα ανακοινώσεις

Το ΑΞΙΚ πάει κάτω από ΤΕΠΑΚ - Σύντομα ανακοινώσεις

Όσα αποκάλυψε στην εκπομπή Offsite on Air ο υπουργός Παιδείας

Για τις διαβουλεύσεις που γίνονται μετά από πρωτοβουλία του ΤΕΠΑΚ έτσι ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω προγράμματα τουρισμού και επισιτιστικών τεχνών με την καλύτερη αξιοποίηση και του ΑΞΙΚ μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της Digital, Offsite on Air ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου. 

>>>Διαβάστε επίσης: Φεύγουν οι παγκύπριες - Θα μετρά ο μέσος όρος των 2 τετραμήνων

Ερωτηθείς ο κ. Προδρόμου εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη γύρω από το εν λόγω θέμα, απάντησε πως τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε διαβουλεύσεις. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ήδη ένα τμήμα σε μια σχολή το οποίο έχει ως αντικείμενο τα τουριστικά, την φιλοξενία και κατ’επέκταση όλες τις παρεμφερείς ειδικότητες. Συζητάμε διότι υπάρχει ενδιαφέρον από το Πανεπιστήμιο και από την Κυβέρνηση. Είναι κλάδοι και τομείς τους οποίους πρέπει να δώσουμε έμφαση, είναι γνωστή η έκταση και ο ρόλος που παίζει στη χώρα μας η τουριστική βιομηχανία, η επισιτιστική βιομηχανία». 

Πρόσθεσε πως παράλληλα συζητούν για το πώς μπορεί να αναπτύξει τα προγράμματα του το ΤΕΠΑΚ αλλά και την πρόταση που τους είχε γίνει για να αναλάβει το ΤΕΠΑΚ την λειτουργία του τριτοβάθμιου προγράμματος που έχει κράτος μέσα από το ΑΞΙΚ

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Καταληκτικά ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρχει κατάληξη από τις συζητήσεις και επίσημες ανακοινώσεις. 

Δείτε το απόσπασμα από το 14:34

Home