Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύριο βροχές - Πιθανόν σύντομα τα πρώτα 40αρια

Offsite Team -
27.05.2022 - 18:16

Αύριο βροχές - Πιθανόν σύντομα τα πρώτα 40αρια

Thumbnail
Αναλυτικά οι προβλέψεις από kitasweather

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο 10ήμερο αναμένεται καλοκαιρινό σκηνικό στην περιοχή μας με κύριο χαρακτηριστικό τον ηλιόλουστο καιρό (με εξαίρεση αύριο Σάββατο όπου αναμένονται κάποιες μεμονωμένες βροχές το απόγευμα κυρίως στα ορεινά και ενδεχομένως πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό) και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή περαιτέρω άνοδο τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας μέχρι την Κυριακή – Δευτέρα έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται κυρίως τη Δευτέρα να καταγραφεί πρόσκαιρο και μεμονωμένο 40άρι ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται την Τρίτη στις πλείστες περιοχές και την Τετάρτη. Τάση για νέα άνοδο της θερμοκρασίας φαίνεται το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή, με την πιθανότητα για 40άρια στο εσωτερικό ενώ στη συνέχεια φαίνεται νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά το απόγευμα και ενδεχομένως πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και το Τρόοδος (1900 μέτρα) η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29-34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσεης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, παραμένοντας γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29-33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι σε όλες τις περιοχές στο 0%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές και θα κυμαίνεται γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29-32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με τη πιθανότητα βροχής να βρίσκεται σε όλες τις περιοχές στο 0% εκτός από το Τρόοδος (1900 μέτρα), όπου η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με εξαίρεση τα νότια και ανατολικά τμήματα του νησιού όπου δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας και θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28-31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 32-35 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Tην Τετάρτη, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση την Τετάρτη, παραμένοντας όμως σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στις καιρικές συνθήκες. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει άνοδο, με την πιθανότητα για να παρατηρηθούν 40άρια σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Το τελευταίο 3ήμερο της πρόγνωσης, δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με τον ηλιόλουστο καιρό να συνεχίζει στις πλείστες περιοχές. Η θερμοκρασία με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται πως θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως σε επίπεδα πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί φαίνεται πως θα συνεχίσουν να πνέουν τις πλείστες ημέρες αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν κάποιες ημέρες κυρίως στα παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει πατήστε ΕΔΩ

Home