Αυστηρές οδηγίες από Αστυνομία για λουκέτο στα παράνομα ΣΥ.ΦΙ

Αυστηρές οδηγίες από Αστυνομία για λουκέτο στα παράνομα ΣΥ.ΦΙ

ΕΓΓΡΑΦΟ: Εγκύκλιος από το Αρχηγείο Αστυνομίας

Αυστηρές οδηγίες προς όλους τους αστυνομικούς σταθμούς για αυστηρό έλεγχο των συνδέσμων φιλάθλων απέστειλε το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, με αφορμή την προβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι θαμώνες των συνδέσμων φιλάθλων και τα τελευταία επεισόδια που δημιουργήθηκαν στην Πάφο σε συγκεκριμένο σύνδεσμο, επιστήνεται η προσοχή στο κατά πόσο έχουν άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω σύνδεσμοι θα πρέπει να ελέγχονται κατά πόσο είναι εγγεγραμμένοι ως Κέντρα Αναψυχής μέσω του ΚΟΤ ή μέσω του Έπαρχου σε περίπτωση που είναι εγγεγραμμένοι ως Λέσχη ή Σωματείο.

11

Στην περίπτωση που λειτουργούν ως Κέντρα Αναψυχής, αναφέρει η οδηγία, να γίνεται από τα μέλη της Αστυνομίας επιτόπιος έλεγχος αν πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και να εξεταστεί κατά πόσον υπάρχει άδεια για πώληση οινοπνευματωδών ποτών. Να γίνεται ακόμη έλεγχος μεγαφώνων.

Σε περίπτωση ατασθαλίας, σημειώνει η εγκύκλιος, ποινικά υπεύθυνος είναι ο διαχειριστής / διευθυντής. Τέλος σε περίπτωση καταχώρησης υπόθεσης στο Δικαστήριο που αφορά λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από τον ΚΟΤ να διατάσσεται αναστολή λειτουργίας του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

22

Είναι φανερό από το ύφος του σημειώματος που υπογράφει ο ανώτερος αστυνόμος Χριστόφορος Μαυρομμάτης, ότι η Αστυνομία θεωρεί πως οι εν λόγω σύνδεσμοι είναι συνυφασμένοι με παραβατική συμπεριφορά.

Μάλιστα, φαίνεται να υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς του αστυνομικού σώματος, καθώς δίδονται σαφείς οδηγίες προς τους αστυνομικούς για τον τρόπο που πρέπει να ενεργούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται επίκληση σε οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Το εσωτερικό σημείωμα/οδηγία στάλθηκε στους αστυνομικούς σταθμούς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίας της Αστυνομίας, εντός του Οκτωβρίου.

Έκτορας Γεωργίου

Home