Αυστηρό μήνυμα ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ στον ΟΚΥπΥ Λάρνακας

Αυστηρό μήνυμα ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ στον ΟΚΥπΥ Λάρνακας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας Κώστας Κωμίτης απέστειλε σήμερα (Τρίτη 7/4) επιστολή προς τον Γιώργο Καροτσάκη Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥΠΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου απαντώντας στην χθεσινή επιστολή του ΟΚΥΠΥ προς το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς μάσκα προστασίας, ο υπάλληλος θα υποχρεούνται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών”.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ διαμηνύει προς τον ΟΚΥΠΥ ότι η Συντεχνία δεν θα ανεχτεί να τιμωρηθεί ο όποιος εργαζόμενος γιατί μέσα σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες  με εξαντλητικά ωράρια, έτυχε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γιατί έτυχε να έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σημειώνει παράλληλα ότι είναι ευθύνη της Διεύθυνσης των νοσηλευτηρίων, να παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ατομική προστασία για όλους όσους εργάζονται στα νοσηλευτήρια.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Θέμα: Επιστολή στο προσωπικό για αποκοπή μισθού, λόγω αναγκαστικής άδειας απουσίας από την εργασία, λόγω κορωνοϊού

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι συμφωνούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας, για αποφυγή όσο το δυνατό κρούσματα μέσα στο προσωπικό πρώτης γραμμής, στην μάχη κατά της πανδημίας. 

Όμως είναι ευθύνη της Διεύθυνσης των νοσηλευτηρίων, να παρέχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, για την ατομική προστασία για όλους όσους εργάζονται στα νοσηλευτήρια. 

Δεν θα ανεχτούμε να τιμωρηθεί ο όποιος εργαζόμενος γιατί μέσα σ΄ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες  με εξαντλητικά ωράρια, έτυχε να προσβληθεί από τον κορωνοϊό, γιατί έτυχε να έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Με εκτίμηση, 

Κώστας Κωμίτης 

Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας 

 

Home