Αυτά θα ισχύσουν στην Κύπρο από 4 Μαΐου

Αυτά θα ισχύσουν στην Κύπρο από 4 Μαΐου

Τι θα αφορά η πρώτη φάση και τα ερωτηματικά για τα επόμενα βήματα 

Σε ρυθμούς ξεκλειδώματος κινείται η Κύπρος καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου αναμένεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με το υπουργικό συμβούλιο να παίρνει αύριο τις τελικές αποφάσεις μετά από τις τελικές εισηγήσεις που θα δοθούν σήμερα από την επιστημονική ομάδα στον Νίκο Αναστασιάδη. 

H Offsite σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τα μέχρι στιγμής δεδομένα επικοινώνησε με μέλη της επιστημονικής ομάδας και σας μεταφέρει τα δεδομένα για την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων. 

Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας κατά την πρώτη φάση θεωρείται δεδομένο ότι θα εντάσσονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού, αλλά και καθορισμένο αριθμό πελατών αναλόγως τετραγωνικών μέτρων. 

Επίσης θα εντάσσονται επιχειρήσεις του Οικοδομικού τομέα και εργοτάξια όπου πραγματοποιούνται εξωτερικές εργασίες.

Κατά την πρώτη φάση αναμένεται και αύξηση του αριθμού μηνυμάτων για κατ εξαίρεση μετακίνηση, την στιγμή μάλιστα που αναμένεται να συνεχίσει να υπάρχει στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ και μέχρι τις 06:00 το πρωί.

Παράλληλα θα υπάρξει άνοιγμα ανοικτών χώρων άθληση στους οποίους ωστόσο θα επιτρέπεται άθληση σε μικρές ομάδες με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς για την ώρα να γίνεται ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι με τις προπονήσεις ομάδων και εάν αυτές τελικά θα ξεκινήσουν έστω και σε μικρές ομάδες.

Σημειώνεται ότι επιδημιολόγοι με τους οποίους επικοινωνήσαμε τόνισαν ότι στην  πρώτη φάση θα μπορούσαν να αρχίσουν οι προπονήσεις, εφόσον γίνονται σε ανοικτούς χώρους και δεν υπάρχει σωματική επαφή, εξηγώντας ότι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο, μέχρι που οι συνθήκες να γίνουν πιο ασφαλής. Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει και η πεποίθηση εάν όλα πάνε όπως έχουν υπολογιστεί να έχουμε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών από τις αρχές Ιουνίου.

Καταληκτικά ειδικοί και Κυβέρνηση αναμένεται να κάνουν σαφές ότι θα πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και τα αυξημένα μέτρα ατομικής υγιεινής με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για οριστική έξοδο από τα μέτρα μετά το τέλος Ιουλίου.

Home