Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτή είναι η Απόφαση (pdf) του Ανωτάτου για την νεαρή Βρετανίδα

Offsite Team -
01.02.2022 - 13:31

Αυτή είναι η Απόφαση (pdf) του Ανωτάτου για την νεαρή Βρετανίδα

Τι αναφέρει στην απόφαση 104 σελίδων το Ανώτατο - Διαβάστε αυτούσια

Το Ανώτατο Δικαστήριο απάλλαξε τη Δευτέρα τη νεαρή Βρετανίδα, που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019, από την ποινή της τετράμηνης φυλάκισης με αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2020 η Βρετανίδα καταδικάστηκε για δημόσια βλάβη, μετά από ψευδή καταγγελία, ότι έπεσε θύμα βιασμού από δώδεκα Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το καλοκαίρι του 2019.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της απόφασης, η 19χρονη τότε Βρετανίδα κατήγγειλε τον βιασμό της, τον οποίον κατόπιν ανακάλεσε. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, χωρίς την παρουσία συνηγόρου, ανακάλεσε την καταγγελία κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής αστυνομίας.

Tο Ανώτατο Δικαστήριο αποδέχτηκε τη θέση των δικηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι  σε υπόμνημα που έχουν υποβάλει κάνουν λόγο για την ύπαρξη «πολλών κενών και ασαφειών» στην πρωτόδικη απόφαση.

Κατά την έφεσή του, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021, οι δικηγόροι της νεαρής γυναίκας υποστήριξαν στο υπόμνημά τους πως η καταδίκη και συνεπακόλουθη τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή της πελάτισσάς τους ήταν «εξαιρετικά αναξιόπιστη» και έπρεπε να ανατραπεί. Εξάλλου, τόνιζαν ότι όσο η καταδίκη ισχύει καταστρέφει το μέλλον μιας νεαρής γυναίκας, που εν τέλει ήταν το θύμα μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Στην πολυσέλιδη απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο αναφέρει ότι «έστω και αν τα ευρήματα της πρωτόδικης απόφασής βασίζονται στην αξιοπιστία των μαρτύρων η απόφαση μπορεί να παραμεριστεί, εάν φαίνεται τόσο ανασφαλής ή ανεπαρκής, ώστε να υπάρχει υποβόσκουσα αμφιβολία στο μυαλό του Εφετείου, σε σχέση με την ορθότητα της. Το Δικαστήριο αναφέρει πως «η έφεση επιτυγχάνει» και ότι «η καταδίκη της εφεσίουσας όπως και η ακόλουθη αυτής ποινή παραμερίζεται». «Η δε εφεσίουσα αθωώνεται και απαλλάσσεται», καταλήγει η απόφασή του δικαστηρίου.

Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την απόφαση του Δικαστηρίου 

Home