Αυτός είναι ο νέος Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής

Αυτός είναι ο νέος Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής

Αναλαμβάνει καθήκοντα από σήμερα 27 Οκτωβρίου

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ενεργώντας στο πλαίσιο των εξουσιών που της παρέχει ο Νόμος, αποφάσισε την προαγωγή του κ. Πολύβιου Χατζηβασιλείου στον βαθμό του Αρχιπύραρχου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με ισχύ από σήμερα, 27.10.2021.

poliviou-pirosvestiki

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κος Χατζηβασιλείου υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από την 1.12.1990. Μεταξύ των ημερομηνιών 23.6.2014 – 1.8.2019 διετέλεσε Βοηθός Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από την 1.8.2019 μέχρι σήμερα εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο κος Χατζηβασιλείου είναι κάτοχος πτυχίου πολιτικού μηχανικού του Πανεπιστημίου CITY της Νέας Υόρκης και Μεταπτυχιακού στην Διεύθυνση και Δημόσια Διοίκηση. Επίσης, κατέχει την πιο ψηλή βαθμίδα του πλήρες μέλους του Institute of fire engineers-UK. Τα προσόντα, η πολύχρονη εμπειρία, το ήθος και ο χαρακτήρας και του διορισμένου Αρχιπύραρχου, θα βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να πάει ακόμα πιο μπροστά.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής στην αυτονομημένη Πυροσβεστική Υπηρεσία και δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες προοπτικές για το σώμα, το οποίο μπορεί να καταστεί πιο λειτουργικό, ευέλικτο και αποτελεσματικό στον πολυδιάστατο του ρόλο δίπλα στους πολίτες.

Σημειώνεται ότι στην ηγεσία της Πυροσβεστικής θα βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος. Θα στεγάζεται στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής. Θα λειτουργεί ως ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και θα διαθέτει επιτελικό γραφείο  και γραφείο Τύπου. Η μισθολογική κλίμακα θα είναι μεταξύ Α14-15. 

Ακολούθως η δομή θα αποτελείται από τους:

Tέσσερεις  πύραρχοι – Θα έχουν έδρα το Αρχηγείο Πυροσβεστικής. Ο ένας θα αναλάβει τον κλάδο Επιχειρήσεων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου και της ΕΜΑΚ) – ο άλλος τον κλάδο Υποστήριξης και Διοίκησης, ο τρίτος τον κλάδο Υποστήριξης και ο τέταρτος τον κλάδο Εκπαίδευσης. Η κλίμακά τους μισθολογικά θα κυμαίνεται μεταξύ Α12-Α13.

 

Home