Αυξάνονται ραγδαία τα θανατηφόρα τροχαία

Offsite Team -
01.08.2020 - 06:30

Αυξάνονται ραγδαία τα θανατηφόρα τροχαία

Thumbnail
Αυξήθηκαν οι νεκροί σε σχέση με την περσινή χρόνια την αντίστοιχη περίοδο

Ένα διαχρονικό πρόβλημα της Κυπριακής κοινωνίας είναι η οδική συνείδηση και κατ' επέκταση τα τροχαία ατυχήματα.

Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών από τροχαία ατυχήματα δεν είναι μόνο φαινόμενο αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς υπολογίζεται πως σχεδόν 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αυτή την αιτία.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής στην Κύπρο σημειώθηκαν 25 θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις, 2 περισσότερες αφού την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαμε 23, ωστόσο την χρονιά που διανύουμε μεσολάβησε και καραντίνα λόγω της πανδημίας, όπου μειωθήκαν κατά πολύ οι μετακινήσεις.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία από πλευράς Αστυνομίας καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ, αφού όπως προαναφέραμε μεσολάβησε και καραντίνα.

Πρωτιές για Λευκωσία Λεμεσό

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα περισσότερα θανατηφόρα συνέβηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό κυρίως σε κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, ο ανθρωπινός παράγοντας στης περισσότερες περιπτώσεις ήταν ο καθαριστικός παράγοντας για να χάσουμε ένα συνάνθρωπο μας.

Επίσης, τα 8 από τα 25 θανατηφόρα τροχαία αφορούν πεζούς όπου στη προσπάθεια του να διασταυρώσουν το δρόμο, παρασύρθηκαν και έχασαν τη ζωή τους.

Αυξημένες ποινές

Η Ολομέλεια της Βουλής με τις θετικές ψήφους των παρόντων Βουλευτών και 2 ψήφους εναντίον ψήφισε σε νόμους τη δέσμη των νομοσχεδίων και ενέκρινε τους κανονισμούς που αφορούν αυξήσεις στις ποινές των τροχαίων παραβάσεων και που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου του 2020.

Μιλώντας στην Offiste ο Ιάσωνας Σενέκης, ανέφερε οτι τον Ιούλιο χάθηκαν δυστυχώς 8 συνάνθρωποι μας από τροχαία ατυχήματα, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά πολλοί περισσότεροι. Το φετινό καλοκαίρι φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο σε όλους τους τομείς και η οδική ασφάλεια δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί. Η αφόρητη ζέστη, το αυξημένο άγχος από την πανδημία του ιού Covid-19, η κατανάλωση αλκοόλ και η επιστροφή στην καθημερινότητα μετά την περίοδο των περιορισμών είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν αυξημένες τροχαίες συγκρούσεις.

Επίσης τόνισε ότι παρόλη την χθεσινή ψήφιση της αύξησης στις ποινές των τροχαίων αδικημάτων από τη βουλή, η εφαρμογή τους ορίστηκε την 1η Οκτωβρίου και οι δύο μήνες μέχρι τότε αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι.

Οι κινήσεις της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας στη σκακιέρα της ασφάλτου είναι συνεχείς, με διατάγματα και προσπάθεια για αύξηση της αστυνόμευσης. Εμείς ως πολίτες πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα με απλές κινήσεις και συνήθειες. Χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους και παιδικών καθισμάτων, τήρηση του ΚΟΚ, χαμηλές ταχύτητες, όχι αλκοόλ και οδήγηση, ήταν το καταλυτικό του σχόλιο.

Home