Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυξάνουν τους ελέγχους στη Λάρνακα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Offsite Team -
26.09.2020 - 06:30

Αυξάνουν τους ελέγχους στη Λάρνακα λόγω αύξησης κρουσμάτων

Thumbnail
Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού χτύπησαν καμπανάκι

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι από πλευράς Αστυνομίας, για τήρηση των μέτρων μετά και τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν στην πόλη του Ζήνωνα.

Την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, με διάταγμα του ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Επαρχία Λάρνακα με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν και σε άλλες Επαρχίες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια συμβολής της για αναχαίτιση του ιού, αυξάνει τους έλεγχους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως πληροφορούμαστε οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε υποστατικά, κέντρα εστίασης, κινηματογράφους, εκκλησίες και κυρίως σε χώρους όπου υπάρχει πολυκοσμία.

Τα επιπρόσθετα μέτρα στην Επαρχία Λάρνακας θα έχουν ισχύ για περίοδο δύο εβδομάδων.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχυουν:

 1. Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών.  
 2. Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα, τηρουμένων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.  
 3. Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρείται τα σχετικά πρωτόκολλα.
   
 4. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης στην Επαρχία Λάρνακας, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους. Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στην Επαρχία Λάρνακας διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75. Νοείται ότι σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.  
 5. Επιτρέπεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και αιθουσών θεαμάτων, με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων σε κάθε περίπτωση των κατευθυντήριων γραμμών και των πρωτοκόλλων.  
 6. Απαγορεύεται το cocktailparty και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται μόνο η φυσική παρουσία σε γεύμα ή δείπνο, με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 350 άτομα.
   
 7. Αρχίζει άμεσα ο δειγματοληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε 3,000 άτομα στην Επαρχία Λάρνακας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.
Home