Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για σπουδές στην Ιατρική λόγω ΓεΣΥ

Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για σπουδές στην Ιατρική λόγω ΓεΣΥ

Οι κλάδοι σπουδών με καλή προοπτική στο μέλλον

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε στην εκπομπή ''Offsite On Air'' το πρωί της Τρίτης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων Κύπρου κ. Άδωνης Αμερικάνος

>>> Δείτε ΕΔΩ σχετικά: Φοιτητές: Θα γίνει μεγάλη μάχη για Κύπρο - Ψηλά στη λίστα η Ολλανδία

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμερικάνος, ρωτήθηκε και για τους κλάδους που επιλέγουν οι Κύπριοι για τις σπουδές τους. 

Κατά τον κ. Αμερικάνο, υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι καταγράφουν αυξημένο ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα. 

«Οι κλάδοι που επιλέγουν οι φοιτητές είναι πάνω-κάτω οι ίδιοι, δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα. Βλέπουμε όμως μια αύξηση στην Ιατρική, δηλαδή στις ιατρικές σπουδές. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και αυτό πιστεύω ότι πρέπει να έχει να κάνει και με το ΓεΣΥ. Και οι μαθητές και οι γονείς πιστεύουν ότι είναι μια καλή προσοδοφόρα εργασία και αυτό κάνει πολλούς φοιτητές να θέλουν να σπουδάσουν ιατρικές σπουδές. Κατά τα άλλα βλέπουμε τα γνωστά προγράμματα σπουδών, όπως είναι η λογιστική, η νομική, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αυτά τα βλέπουμε και συνεχίζουμε να τα βλέπουμε».

Κλάδοι με μέλλον

Ο κ. Αμερικάνος κλήθηκε να προτείνει κλάδο σπουδών ο οποίος πιθανόν να μην είναι στα υπόψιν των φοιτητών αλλά έχει μέλλον. 

«Πιστεύω ότι τα θέματα τεχνολογίας και τα θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, και είναι αυτά που λέμε εμείς επαγγέλματα του μέλλοντος. Δεν υπάρχουν βεβαίως επαγγέλματα του μέλλοντος, εμείς φτιάχνουμε τα επαγγέλματα και εμείς πρέπει να βρούμε ακριβώς τα επαγγέλματα που ταιριάζουν στο δικό μας χαρακτήρα. Πιστεύω ότι τα θέματα τεχνολογίας και τώρα με την πανδημία έχουν αναδειχθεί και θα εξακολουθούν να είναι στην πρώτη γραμμή. Με την πανδημία έχουν αναδειχθεί κι άλλα προγράμματα σπουδών. Η ιατρική είναι ένα, αλλά και όλα τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τις βιολογικές και τις βιοχημείες έχουν μια μικρή αύξηση».

Δείτε όλα τα ενδιαφέροντα που είπε στην εκπομπή ο κ. Αμερικάνος - Το απόσπασμα για το πιο πάνω θέμα μετά το 13ο λεπτό.

Home