Β' φάση ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τις γέννες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Β' φάση ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τις γέννες σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Πρεμιέρα στη Β' φάση του ΓεΣΥ από σήμερα με την ένταξη και της ενδονοσοκομειακής φροντίδας

Μια σημαντική παράμετρος είναι φυσικά και η ένταξη της γέννας στο Γενικό Σύστημα Υγείας. 

Τι ισχύει με τις γέννες

Οι γέννες είναι  ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του ΓεΣΥ όπως όλες οι άλλες υπηρεσίες. Και στην περίπτωση της γέννας ισχύει το ίδιο όπως και στις επεμβάσεις και εγχειρήσεις, δηλαδή αν ο γιατρός και το νοσηλευτήριο είναι ενταγμένοι στο ΓεΣΥ, τότε οι υπηρεσίες είναι δωρεάν.

Μιλώντας στην Offsite ο Δ/ντης ΟΑΥ Αντρέας Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και σε μια διαφορά που αφορά όμως τον ΟΑΥ και τα νοσηλευτήρια ουσιαστικά και όχι τις γυναίκες που θα γεννήσουν. Η διαφορά είναι ότι για τις γέννες δεν βάλαμε περιορισμό. Για τις άλλες ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες η τιμή μονάδας για κάθε νοσηλευτήριο - γιατί το καθένα θα έχει τη δική του τιμή που θα επηρεάζει την αμοιβή του για κάθε πράξη - ισχύει και θα είναι σταθερή για ένα αριθμό πράξεων.

Στην περίπτωση των γέννων δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό πράξεων, δηλαδή θα παραμένει σταθερή η τιμή μονάδας όπως την έχουμε καθορίσει και όσες γέννες κάνει το νοσηλευτήριο - είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό  - η τιμή μονάδας του παραμένει η ίδια.

Home