Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν ασανσέρ σε κυβερνητικούς οικισμούς - «Έπεσαν» οι υπογραφές

Offsite Team -
29.09.2022 - 15:05

Βάζουν ασανσέρ σε κυβερνητικούς οικισμούς - «Έπεσαν» οι υπογραφές

Τοποθετούνται 8 ασανσέρ ρε οικισμούς σε Λευκωσία και Λεμεσό - Θα εγκατασταθούν κι άλλοι

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνει ότι  υπογράφηκαν σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, δύο Συμβάσεις μεταξύ του εν λόγω Τμήματος και της Εταιρείας Μ. ΜΠΑΚΑΛΙΑΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΛΤΔ για εγκατάσταση οκτώ ανελκυστήρων σε αντίστοιχες πολυκατοικίες κυβερνητικών οικισμών των Επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού, οι οποίες εμπίπτουν στο «Πρόγραμμα Εγκατάστασης Ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Κυβερνητικών Οικισμών».

Η πρώτη Σύμβαση αφορά σε εγκατάσταση ανελκυστήρων σε τέσσερις υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Αθαλάσσας και σε μία υφιστάμενη πολυκατοικία στον Κυβερνητικό Οικισμό Αγ. Γεώργιος στη Λευκωσία, που αφορά δαπάνη €821.511,72, συν Φ.Π.Α. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 14 μηνών.

Η δεύτερη Σύμβαση αφορά σε εγκατάσταση ανελκυστήρων σε δύο υφιστάμενες πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακάριος ΙΙΙ και σε μία υφιστάμενη πολυκατοικία στον Κυβερνητικό Οικισμό Αγ. Ιωάννης στη Λεμεσό, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε €649.337,30, συν Φ.Π.Α. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίοδο 14 μηνών.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού, βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης υπό υλοποίηση έργο, που αφορά στην εγκατάσταση ανελκυστήρων και άλλες συναφείς εργασίες σε εννέα Υφιστάμενες Πολυκατοικίες στον Κυβερνητικό Οικισμό Κόκκινες στη Λευκωσία, με δαπάνη €1.479.914,36 συν Φ.Π.Α.

Περαιτέρω, θα προκηρυχθούν άλλοι δυο διαγωνισμοί για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε επιπλέον 13 πολυκατοικίες. Συγκεκριμένα, θα αφορούν σε εγκατάσταση τριών ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι ΙΙ και πέντε ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιος Ιωάννης της Επαρχίας Λάρνακας, καθώς και πέντε ανελκυστήρων στον Κυβερνητικό Οικισμό Μακάριος ΙΙΙ στην Επαρχία Λεμεσού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η ετοιμασία μελετών για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε άλλες 30 πολυκατοικίες σε κυβερνητικούς οικισμούς της Λευκωσίας, Λάρνακας και Λεμεσού.

Home