Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν το χακί οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι της ΕΣΣ0 2020

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
13.07.2020 - 06:00

Βάζουν το χακί οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι της ΕΣΣ0 2020

Thumbnail
Λεπτομέρειες για την πρεμιέρα της κατάταξης

Η μεγάλη στιγμή για την κατάταξη της ΕΣΣΟ 2020 έφθασε. Η διαδικασία  με τις τόσες ιδιαιτερότητες φέτος λόγω κορωνοϊού αρχίζει σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 08:00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

Οι αποφάσεις που λήφθησαν από το ΓΕΕΦ φέρνουν καινοτομίες στη φετινή διαδικασία, αφού θα γίνει κατάταξη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουλίου 2020 (για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί Σαββατοκύριακο για σκοπούς κατάταξης). Παράλληλα, οριοθετήθηκε ο αριθμός των νεοσυλλέκτων που θα κατατάσσονται κάθε μέρα και θα είναι από 180-200.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατόπεδο Χρ. Σαμάρα στην Αθαλάσσα η διαδικασία επιλογής των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2020 ΕΣΣΟ σε όπλα – σώματα, κλάδους και μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Η διαδικασία έγινε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπαρχηγού του ΓΕΕΦ αντιστράτηγου Κώστα Χρυσηλίου και μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας. 

Η  επιλογή των νεοσυλλέκτων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση λογισμικού προγράμματος, η βάση δεδομένων του οποίου, συμπληρώθηκε από τα στοιχεία που κατέθεσαν ηλεκτρονικά οι οπλίτες στην πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας. Η χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού διασφαλίζει το αδιάβλητο της διαδικασίας, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Από τα αποτελέσματα της επιλογής προκύπτει ότι το 75% των νεοσυλλέκτων τοποθετήθηκαν στην 1η φρουρά προτίμησής τους. 

Όλα θα κριθούν από τις ιατρικές εξετάσεις

Τα στρατόπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την κατάταξη θα είναι τα ΚΕΝ Αθαλάσσας στη Λευκωσία, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Με την είσοδό τους στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων οι νεοσύλλεκτοι θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και αναλόγως της σωματικής ικανότητάς τους θα «κλειδώνει» η τοποθέτησή τους στα όπλα που επέλεξαν. Σημειώνεται ότι οι νεοσύλλεκτοι έλαβαν ήδη στρατιωτικό υλικό (δεν έλαβαν οπλισμό) από τις αρχές Ιουνίου.  

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων αναμένεται στις αρχές Αυγούστου με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Home