Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν μπρος για εμβολιασμούς μαθητών στα σχολεία

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
11.11.2021 - 06:00

Βάζουν μπρος για εμβολιασμούς μαθητών στα σχολεία

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί - Θα προσεγγίσουν σχολεία με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Τρόπους για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης σε νεαρότερες ηλικίες και κυρίως στους μαθητές ψάχνουν οι αρμόδιοι την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού έφτασαν τις 126,772.

Όπως έγραψε η Offsite σε προηγούμενο της ρεπορτάζ, συνολικά 386 άτομα νόσησαν για 2η φορά στην Κύπρο. Ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας είναι ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στις ηλικίες 10-29 έχουν καταγραφεί οι περισσότερες επαναλοιμώξεις. Πιο συγκεκριμένα για την ηλικιακή ομάδα των 10-19 ετών καταγράφηκαν 101 επαναλοιμώξεις. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τα κρούσματα στα σχολεία την τελευταία εβδομάδα

Μπορεί οι αριθμοί επαναλοιμώξεων και τα κρούσματα που εντοπίζονται στα σχολεία να είναι σχετικά χαμηλοί, ωστόσο άπαντες έχουν θορυβηθεί με τις αλυσίδες κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και ακόμη εντοπίζονται στις σχολικές μονάδες.

Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου μέχρι και χθες Τετάρτη 10 Νοεμβρίου έχουν εντοπιστεί συνολικά στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης 69 κρούσματα.

Τα κρούσματα προέκυψαν ως εξής

  • Τετάρτη 3/11 - 6 κρούσματα
  • Πέμπτη 4/11 - 15 κρούσματα
  • Παρασκευή 5/11 - 11 κρούσματα
  • Δευτέρα 8/11 - 14 κρούσματα
  • Τρίτη 9/11 - 12 κρούσματα
  • Τετάρτη 10/11 - 11 κρούσματα

Μετά τα ιδιωτικά, πάνε στα δημόσια τα walk in κέντρα

Όπως πληροφορούμαστε υπουργείο Παιδείας και Υγείας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία θέλοντας να συνδράμουν στην αύξηση του ποσοστού της εμβολιαστικής κάλυψης. 

Προ εβδομάδων walk in κέντρα εμβολιασμού επισκέφθηκαν ιδιωτικά σχολεία και εμβολίασαν εκπαιδευτικούς και μαθητές. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στα δημόσια σχολεία το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών Ευαγόρας Ταμπούρης ανέφερε πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να υπάρξει συνεννόηση με λειτουργό του υπουργείου Παιδείας και ακολούθως θα σταλεί εγκύκλιος στους Διευθυντές των σχολείων. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

«Θα πρέπει να εκδηλωθεί πρώτα ενδιαφέρον από μαθητές και μετά να επισκεφθούν τα σχολεία οι κινητές μονάδες».

Εξηγώντας τη σκέψη για εμβολιασμό στα σχολεία ο κ. Ταμπούρης επεσήμανε πως «θα γίνει αρχικά προσέγγιση των σχολείων που έχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού και μετά θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα». 

Καταληκτικά ο κ. Ταμπούρης επεσήμανε πως υπάρχουν σχολεία που τα ποσοστά εμβολιασμού των μαθητών είναι κάτω από το 20%.

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home