Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν μπρος για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
19.09.2022 - 06:25

Βάζουν μπρος για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες

Ξεκινά η κατά άρθρον συζήτηση - Σύντομα εξελίξεις

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Με σκοπό τη θέσπιση ενός αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου το οποίο να διασφαλίζει την παροχή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο κοινό και στα παιδιά η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συζητά την πρόταση νόμου του βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε το 2019 και έχει ως στόχο να καταστεί υποχρεωτική η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την πρόταση νοείται ότι διατίθενται τουλάχιστον 12 μέχρι 20 εκπαιδευτικές περίοδοι για τις Δ', Ε' και Στ' τάξεις της δημοτικής εκπαίδευσης και για κάθε τάξη της μέσης και μέσης/τεχνικής εκπαίδευσης για σκοπούς σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην OffsiteNews ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου πέραν από τα σχολεία, θα πρέπει να γίνεται και στο ευρύ κοινό ενημέρωση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. 

Πάντως στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίστηκε πως η διδασκαλία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης θα πρέπει να καθιερωθεί ως ειδικό μάθημα από την προδημοτική, με τον κ. Θεοπέμπτου να προσθέτει πως αυτό θα πρέπει να γίνει και στα πανεπιστήμια.

Ξεκινά η κατά άρθρον συζήτηση

Σε δηλώσεις της στην OffsiteNews η πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλεύτρια Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε πως την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά η κατά άρθρον συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να υπάρξουν τροποποιήσεις στην πρόταση νόμου.

«Έχει γίνει ανταλλαγή απόψεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στην πρόταση νόμου έχουν προστεθεί και όλες οι παρατηρήσεις. Από αυτές τις παρατηρήσεις κάποιες θα υιοθετηθούν και κάποιες θα απορριφθούν κατά τη διάρκεια της κατά άρθρον συζήτησης», σημείωσε η κ. Χαραλαμπίδου. 

Αφού ολοκληρωθεί η κατά άρθρον συζήτηση τότε η πρόταση νόμου αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια. 

Home