Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βάζουν θύρες έκτακτης ανάγκης στο highway - Πότε θα ανοίγουν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
14.11.2022

Βάζουν θύρες έκτακτης ανάγκης στο highway - Πότε θα ανοίγουν

Δαπανηρό έργο για την ασφάλεια των οδηγών - Αρχίζουν σήμερα τα έργα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Άλλο ένα μέτρο για την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και ειδικά στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού βρίσκεται προς υλοποίηση. Από σήμερα Δευτέρα 14/11/2022 μέχρι και την Πέμπτη 17/11/2022, από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας θα διενεργούνται  στην κεντρική νησίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, στην περιοχή Kοφίνου έργα  εγκατάστασης θυρών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα επισκευαστούν οι θύρες έκτακτης ανάγκης που υπάρχουν στo σημείο. Δηλαδή, στα κιγκλιδώματα της νησίδας παρατηρήθηκε φθορά (ανοίγματα) που θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή οδήγηση. Όπως μάθαμε προκλήθηκαν  και τροχαία λόγω των φθαρμένων κιγκλιδωμάτων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αθωώθηκε επειδή ο αστυνομικός δεν γνώριζε τη χρήση του άλκοτεστ<<<<

Μέσω των εργασιών τα κιγκλιδώματα θα κλείσουν με ειδικές θύρες έκτακτης ανάγκης ώστε να ανοίγουν όταν προκύψει τροχαίο ή δυστύχημα ή εάν γίνεται επιδιόρθωση του οδικού δικτύου και θα  διοχετεύεται η κίνηση στην αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως πληροφορούμαστε το κόστος των ειδικών θυρών έκτακτης ανάγκης είναι μεγάλο, αφού αγγίζει τις 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων ‘Εργων,κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών θα είναι κλειστές οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας προς Λεμεσό και προς Λευκωσία, σε τμήματα μήκους 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στις διπλανές λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι, το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Home