Βγαίνει η ΜΜΑΔ να καθαρίσει - Πεζά περίπολα και σήμα από Ιντερπόλ

Βγαίνει η ΜΜΑΔ να καθαρίσει - Πεζά περίπολα και σήμα από Ιντερπόλ

Αίσθηση ασφάλειας δίνει η Αστυνομία

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία ενόψει εορτών. Οι περιπολίες αυξάνονται αυτές τις ημέρες σε πολυσύχναστους δρόμους και εμπορικά κέντρα σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Από σήμερα το απόγευμα ΜΜαδίτες θα περιπολούν πεζοί στην εντός των τειχών Λευκωσία, ενώ στρατός και Αστυνομία, από Δευτέρα (9/12) αρχίζουν από κοινού περίπολα επί 24ωρου βάσεως, στα ευαίσθητα σημεία της Δημοκρατίας.

Τα σημεία ελέγχου θα είναι κατά μήκος της νεκρής ζώνης, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Αν και η Αστυνομία σημειώνει ότι τα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά στο πλαίσιο πρόληψης της εγκληματικότητας, της τρομοκρατίας, καθώς και της παράνομης μετανάστευσης, οι πληροφορίες της Offsite αναφέρουν ότι το ζήτημα της τρομοκρατίας είναι το κυριότερο μέλημα των αρχών που έλαβαν και σήμα από την Ιντερπόλ ώστε να είναι alert έπειτα από την απόδραση τζιχαντιστών από στρατόπεδα όπου κρατούνταν στη Βόρεια Συρία, κατά την διάρκεια της εισβολής της Τουρκίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ειδικοί θεωρούν λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, είναι από τις πρώτες χώρες όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν τρομοκράτες.

Όπως φαίνεται και πιο κάτω στο έγγραφο που παρουσιάζουμε, η Ιντερπόλ (Διεθνής Οργάνωση Εγκληματολογικής Αστυνομίας) προειδοποιεί τις χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος για πιθανή μετάβαση τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Γνωστός ο τρόπος που λειτουργούν οι τζιχαντιστές

Γνωστός ο τρόπος διακίνησης των τζιχαντιστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την μέθοδο των Q passports.

Οδηγίες που έφτασαν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, οι τζιχαντιστές κατά την χρόνια 2018 κατέλαβαν τα Συριακά Τυπογραφία, τυπώνοντας χιλιάδες διαβατήρια.

Μάλιστα, τα εν λόγω διαβατήρια εντοπίστηκαν σε πρόσωπα, κατά την είσοδο τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως εκ τούτου, η Δημοκρατία ενεργεί προληπτικά άλλα και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.

Έκτορας Γεωργίου

Home