Βγάζεις άδεια οδηγού και γίνεσαι δότης οργάνων στην Κύπρο

Βγάζεις άδεια οδηγού και γίνεσαι δότης οργάνων στην Κύπρο

Σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία

Επίσημα πλέον από τις 29 Οκτωβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία, που προνοεί ότι ο κάθε πολίτης που υποβάλλει αίτηση για άδεια οδηγού θα έχει την ευκαιρία να δηλώσει ταυτόχρονα εάν επιθυμεί να γίνει δότης οργάνων σε περίπτωση που αποβιώσει.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε υποψήφιος που θα υποβάλλει αίτημα για άδεια οδήγησης, θα τυγχάνει προηγουμένως μια ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων, με σχετικό ερωτηματολόγιο όπου θα καλείται να απαντήσει αρνητικά ή θετικά, αν θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Την πρόταση νόμου κατέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Μιλώντας στην Offsite, o κ. Δημητρίου ανέφερε ότι είναι ένα κομβικό σημείο η ημέρα κατα την οποία κάποιος αιτείται άδεια οδηγού.

1

 

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Προσθέτοντας παράλληλα ότι όντας πρωτοπόροι στην αιμοδοσία, γιατί όχι και στην δωρεά οργάνων.

Σε ερώτηση μας εαν μπορεί κάποιος να αποσύρει το αίτημα του για δωρεά οργάνων αφότου θα υπογράψει την εν λόγω αίτηση η απάντηση του ήταν καταφατική.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία είχε ψηφιστεί το 2017, ωστόσο τελικά είχε κριθεί ατελής, με αποτέλεσμα να παγοποιηθεί για δυο χρόνια.

Έκτορας Γεωργίου

Home