Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Ζισκάρ Ντ' Εστέν υπέγραψε ο ΠτΒ

Offsite Team -
04.12.2020

Το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Ζισκάρ Ντ' Εστέν υπέγραψε ο ΠτΒ

Thumbnail
Ο Δρ Αδάμου εξαίρει το ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου υπέγραψε σήμερα στην Πρεσβευτική Κατοικία της Γαλλικής Δημοκρατίας το βιβλίο συλλυπητηρίων, για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της χώρας Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δρ Αδάμου σημειώνει ότι ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη γαλλική και την ευρωπαϊκή πολιτική ιστορία, οδηγώντας τη χώρα του στη μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο.

Ο Δρ Αδάμου εξαίρει το ρόλο που διαδραμάτισε ο Πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνει δε ότι ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, παρά την πικρή εμπειρία του από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε τη δύναμη και τη διορατικότητα να στοχεύσει ψηλά και να εργαστεί για την εμβάθυνση της γαλλο-γερμανικής συνεργασίας, προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ο Δρ Αδάμου εκφράζει, εξ ονόματος όλων των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ιδίου προσωπικά, ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του θανόντος, το κοινοβούλιο και τον λαό της Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home