Βλέπουν τον αντισυστημικό Διευθυντή Α13 & πειθαρχική/Πληροφορίες

Βλέπουν τον αντισυστημικό Διευθυντή Α13 & πειθαρχική/Πληροφορίες

Απασχολεί έντονα το Υπουργείο το κατά πόσον ένας Διευθυντής σχολείου μπορεί να δημοσιεύει πίνακες ζωγραφικής με θέμα «κατουράτε την αστυνομία» - Σημαντικές πληροφορίες για την Πειθαρχική και την θέση του Υπ. Παιδείας

 

Στο ΥΠΠΑΝ αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε πειθαρχική έρευνα για το ζήτημα των ζωγραφικών έργων που διευθυντής σχολείου αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχοντας προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  μας στο Υπουργείο η διαδικασία δεν έχει κινηθεί τόσο εξαιτίας των αντιδράσεων όσο στη βάση των Κανονισμών λειτουργίας της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της νομοθεσίας. Αντιδράσεις έφτασαν από πολλές πλευρές και ιδιαίτερα από την κοινότητα που φιλοξενεί το σχολείο το οποίο διευθύνει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, όμως το ΥΠΠΑΝ θεωρεί ότι άλλο είναι το μεγάλο θέμα που τίθεται με τα όσα προβάλλει ο συγκεκριμένος διευθυντής σχολείου. 

Πηγή μας στο Υπουργείο ανέφερε ότι υπάρχει φυσικά απόλυτος σεβασμός και στην ελευθερία της έκφρασης και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Το Υπουργείο αναγνωρίζει στους καλλιτέχνες και την όποια ελευθερία σε έργα που δημιουργούν. 

Η διαφορά είναι όμως ότι ο Γ.Γ., ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής γυμνασίου, δεν κρίνεται ως καλλιτέχνης, αλλά ως διευθυντής. 

Εκείνο που απασχολεί έντονα το Υπουργείο είναι κατά πόσον ένας διευθυντής σχολείου μπορεί να δημοσιεύει πίνακες ζωγραφικής με θέμα «κατουράτε την αστυνομία». 

kat

Μπορεί, διευκρινίζουν, ένας καλλιτέχνης να είναι ελεύθερος να εκφράσει όποιες θέσεις και εικαστικές προτάσεις θέλει, ακόμα και προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα ή και αμφισβητώντας τις αρχές του κράτους. Δεν μπορεί όμως το ίδιο να κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έχει μάλιστα και υπεύθυνη θέση. 

Σε ερώτημά μας κατά πόσον αποτελεί παράβαση να είναι κάποιος «αντιεξουσιαστικός» η απάντηση που δίνεται είναι ότι ο καθένας έχει δικαίωμα εάν το επιθυμεί να είναι και «αντιεξουσιαστής», όμως ένας «αντιεξουσιαστικός» δεν γίνεται διευθυντής με υψηλή σχετικά κλίμακα αμοιβής. 

Από τα όσα διαφαίνονται το υπουργείο προβληματίζεται και κατά πόσον μπορεί να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του μέσα στο συγκεκριμένο κοινωνικό περιβάλλον και το ποδοσφαιρικο-πολιτικά «πολωμένο» κλίμα από τη στιγμή που αποφασίζει και προβάλλει ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν… ομονοιάτης και την «Ομόνοια» περιβάλλει με φωτοστέφανο στους πίνακές του. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον εάν σε κάποια στιγμή χρειαστεί και ενδεχομένως υπάρξει τέτοια ποδοσφαιρικού-οπαδικού τύπου ένταση μεταξύ των μαθητών στο σχολείο, ένας διευθυντής με τέτοιες τοποθετήσεις και προπαγανδιστικές θέσεις θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά τους.

Home