Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βόμβα Δημοτικό/Φωτογραφίες από το εσωτερικό της αίθουσας

Offsite Team -
02.12.2021 - 09:25

Βόμβα Δημοτικό/Φωτογραφίες από το εσωτερικό της αίθουσας

Τεράστιες οι ζημιές στο σχολείο από την έκρηξη βόμβας

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου  «Πολύκαρπου Βλάχου», με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε η Offsite οι ζημίες στις αίθουσες είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

1

Από περαιτέρω εξετάσεις στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

2

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ Δημοτικού Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης ανέφερε ότι οι έρευνες της αστυνομίας θα δείξουν εάν η επίθεση σχετίζεται με τις αντιδράσεις για τα μέτρα ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση γονιός του σχολείου:

«Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Λυπηρό να παίζει κουδούνι και κανέναν μωρό να μην είναι εδώ. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς έχει γίνει. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, ο 2ος όχι. Θα μπορούσε να έρχονταν τα παιδιά εδώ το πρωί και να έχουμε άλλα θέματα.

Δεν ξέρουμε τους λόγους. Δεν είχαμε κάποιο θέμα τις τελευταίες μέρες. Ήταν ήρεμο το κλίμα τις τελευταίες μέρες. Η Αστυνομία θα μας πει αν έχει σχέση με τις αντιδράσεις για τα μέτρα και τις διαμαρτυρίες. Είχαμε κάποιες συζητήσεις, όχι όμως έντονες. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από γονιό δικό μας»

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι ζημίες προκλήθηκαν και σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας μετά από φωτιά.

2

1

1

1

1

Home