Βουλή: Τέρμα τα μαθήματα χορού σε ανήλικους μετά τις 8 το βράδυ

Βουλή: Τέρμα τα μαθήματα χορού σε ανήλικους μετά τις 8 το βράδυ

Πρόταση για απαγόρευση μαθημάτων χορού μετά τις 8 σε ανήλικους - Οι λόγοι - Δηλώσεις για το θέμα

Όλα τα παιδιά πέραν των σχολικών τους υποχρεώσεων, θέλουν να κάνουν και κάτι που να τους χαλαρώνει και να ξεφεύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. 

Πέραν λοιπόν από τα απογευματινά φροντιστήρια, πάρα πολλά παιδιά περνούν τα απογεύματα τους σε διάφορα αθλήματα, μαθήματα μουσικής, μαθήματα χορού κτλ.

Με τις διάφορες σχολές χορού λοιπόν, μία από τις απογευματινές ασχολίες των παιδιών ασχολείται η τροποποιητική πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ  Κυριάκος Χατζηγιάννης και Γιώργος Κάρουλλας.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές θέλουν να βάλουν περιορισμό στις ώρες που μπορούν οι σχολές χορού να προσφέρουν μαθήματα σε ανήλικους. 

Σκοπός της πρότασης νόμου λοιπόν είναι η τροποποίηση του περί Ιδιωτικών Σχολών Έντεχνου Χορού Νόμου, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η λειτουργία ιδιωτικής σχολής χορού αν σ’ αυτή προσφέρονται μαθήματα σε ανήλικα πρόσωπα μετά τις 8 το βράδυ. Η προτεινόμενη ρύθμιση στοχεύει στην ασφάλεια των ανηλίκων προσώπων και όχι μόνο. 

Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκο Χατζηγιάννη, μας ανέφερε πως η πρόταση αυτή αφορά όλες τις σχολές χορού ενώ δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από ιδιοκτήτες σχολών.

Ο κ. Χατζηγιάννης, μας ανέφερε πως τα μαθήματα χορού σε ανήλικα πρόσωπα μετά τις 8 το βράδυ, πρέπει να καταργηθούν για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και για να διαμορφωθεί ένα πιο σωστό πρόγραμμα για τα παιδιά. 

Δηλαδή, όπως μας εξήγησε, τα παιδιά όταν φεύγουν από το σχολείο τρέχουν φροντιστήρια και μπαίνουν αργά το βράδυ στο σπίτι. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη πρέπει να αλλάξει, γιατί τα παιδιά πρέπει να περνάνε και χρόνο με την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη η πρόταση νόμου θα πάει για συζήτηση στην Βουλή και ανάλογα θα προχωρήσει το θέμα.

Image result for μαθήματα χορού παιδια

Πρόεδρος ΚΟΚΑΧ:  Ευελπιστώ πως θα αλλάξει η νοοτροπία αυτή στο νησί μας και θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα για να πετύχουμε την πραγματική ευτυχία των παιδιών μας

Αντίθετα, η Πρόεδρος Κυπριακή Ομοσπονδία Κοινωνικού και Αθλητικού Χορού (ΚΟΚΑΧ) Αλίκη Χαραλαμπίδου, μιλώντας στην Offsite ανέφερε: «Η θέση εμάς σαν ομοσπονδία κοινωνικού και αθλητικού χορού δεν μπορεί να είναι απόλυτη θετική».

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν έχεις να κάνεις με χορευτές και ειδικά με χορευτές που ασχολούνται με τον αθλητικό χορό τότε το πρόγραμμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσουν είναι πολύπλευρο και απαιτητικό

Επίσης, η κ. Χαραλαμπίδου συνέχισε λέγοντας πως, όταν το παιδί που ασχολείται με το αγωνιστικό χορό έχει και σχολικές υποχρεώσεις να φέρει εις πέρας το απόγευμα, τότε το έργο των προπονητών οι οποίοι οφείλουν να καθοδηγήσουν τον χορευτή για το καλύτερο δυνατό αθλητικό αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

«Και ας αναλογιστούμε λίγο τα προβλήματα που πραγματικά υπερισχύουν στους νέους μας την εποχή αυτή παρά να εστιάζουμε σε περιορισμό στην ώρα προπόνησης τους», ανέφερε στην Offsite η κ. Χαραλαμπίδου.

Δυστυχώς, όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΚΟΚΑΧ, ζούμε σε μια κοινωνία που οι νέοι μας έχουν μοναδικό μέλημα τους τις σχολικές επιδώσεις και υστερούμε σε ότι αφορά την υγεία μας, την ψυχική μας ηρεμία, την κοινωνικοποίηση, την διαχείριση του άγχους, την ανάγκη να θέτουμε στόχους και να τους υλοποιούμαι, να διαχειριζόμαστε την νίκη μας, την ήττα και πολλά άλλα που μπορεί να δοθούν μέσω από τον Αθλητισμό.

Τέλος, η κ. Χαραλαμπίδου εύχεται πως θα αλλάξει η νοοτροπία αυτή στο νησί μας και θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πραγματικά προβλήματα για να πετύχουμε την πραγματική ευτυχία των παιδιών μας. 

Home