Βρ. Βάσεις: Καταδίκες για κατοχή κυνηγετικού και ναρκωτικών

Βρ. Βάσεις: Καταδίκες για κατοχή κυνηγετικού και ναρκωτικών


Ισχυρή προειδοποίηση από την Αστυνομία

Η αστυνομία των Β.Β Δεκέλειας επιβεβαίωσε ότι ένας Ελληνοκύπριος από την Ξυλοφάγου καταδικάστηκε για παράνομη κατοχή ενός κυνηγετικού όπλου, ενώ του είχε προηγουμένως απαγορευτεί η κατοχή και εκρηκτικών υλών (φυσίγγια) σε Απαγορευμένη Περιοχή Κυνηγιού στις 24 Ιουνίου.

 

Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, όταν αξιωματικοί της Κοινοτικής Ομάδας Δράσης πραγματοποίησαν επιδρομή σε περιφραγμένο πεδίο στην Αλαμπρόνα, κοντά στη Ξυλοφάγου, αφού άκουσαν συσκευές που μιμούνται πτηνά. 

 

Η αστυνομία ανακάλυψε τον άντρα κοντά σε πλήρως στημένο δίχτυ και παρά τις προσπάθειες του για να αποφύγει τη σύλληψη, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τέθηκε υπό κράτηση.  

Μετά την δίκη της υπόθεσης του την περασμένη εβδομάδα, καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή, για την παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου η οποία του είχε απαγορευτεί σε προηγούμενη καταδίκη το 2017.

 

Επίσης του επιβλήθηκε οκτάμηνη ποινή φυλάκισης, με τριετή αναστολή, η οποία θα συντρέχει για την κατοχή ενός κυνηγετικού όπλου σε Απαγορευμένη Περιοχή Κυνηγιού και του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο συνολικού ύψους €1.000 για την κατοχή εκρηκτικών υλών (Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου) και για την παρεμπόδιση αστυνομικού στην εκτέλεση του καθήκοντος του

 

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλίδης, μιλώντας μετά την καταδίκη, είπε: ‘’Αυτή είναι μια ακόμη ισχυρή προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχτούμε αυτού του είδους παράνομης δραστηριότητας εντός των Β.Β. 

 

"Η Ομάδα Δράσης της Κοινότητας μας είναι αφοσιωμένη στο να συλλαμβάνει παγιδευτές πουλιών και παρατηρώντας την τεράστια μείωση αυτής της δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζεται περαιτέρω η αφοσίωση μας σε αυτό το ζήτημα." 

 

Την ίδια ημέρα, οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένας άλλος άνδρας καταδικάστηκε σε συνολικά έξι μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, αφού κρίθηκε ένοχος για κατοχή κάνναβης και μεταφορά ενός μαχαιριού με λεπίδα πέντε ιντσών που καταλήγει σε μυτερό άκρο.

 

Ο άνδρας συνελήφθη στην Ορμίδεια στις 22 Ιανουαρίου αφού οι αστυνομικοί εξασφάλισαν ένταλμα έρευνας για εργαστήριο και με τη βοήθεια της Μονάδας Αστυνομικών Σκυλιών και του Τελωνείου των Β.Β, ανακάλυψαν 10 γραμμάρια ναρκωτικών κατηγορίας-Β (κάνναβη), σπόρους, μία ψηφιακή ζυγαριά ακρίβειας και μία λεπίδα μέσα σε ένα αυτοκίνητο.  

Μετά την καταδίκη του, ο Βοηθός Διευθυντής Πιτσιλίδης είπε: "Κατά την αρχική του ανάκριση στο Αστυνομικό τμήμα Δεκέλειας, παραδέχθηκε την κατοχή όλων των αντικειμένων.’’

 

Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο €400 για την μη χρήση υποχρεωτικής  μάσκας σε χώρο όπου βρίσκονται περισσότερα από δύο άτομα, υπό τους κανονισμούς περί Λοιμοκαθάρσεως. Το ποσό είχε αυξηθεί κατά €100, αφού δεν πλήρωσε το αρχικό εξώδικο των €300.

Home