Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρετανικά ΜΜΕ: Φόβοι να αυξηθούν στα 30 τα θύματα του «Ορέστη»

Offsite Team -
29.04.2019 - 20:04

Βρετανικά ΜΜΕ: Φόβοι να αυξηθούν στα 30 τα θύματα του «Ορέστη»

Thumbnail
Καθημερινές οι αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ για την υπόθεση που συγκλονίζει την Κύπρο

Στην υπόθεση που συγκλονίζει την Κύπρο αναφέρονται βρετανικά ΜΜΕ. 

Το Sky News αφού περιγράφει τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, σχολιάζει ότι οι δολοφονίες «έχουν σοκάρει» το νησί.

Προσθέτει επίσης ότι η δράση του κατά συρροή δολοφόνου `έχει εκθέσει τις αρχές" και κάνει λόγο για "εγκληματική αδιαφορία" επειδή όλα τα θύματα ήταν αλλοδαπές. Αναφέρεται και στην κριτική που εξαπέλυσε κατά των αρχών για το θέμα η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στις έρευνες και στις ταυτότητες των θυμάτων αναφέρεται η Daily Mirror, όπως και ο Independent, που γράφει ότι υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα του δράστη μπορεί να ανέρχονται έως και σε 30.

Ο Independent γράφει πως τα μακάβρια ευρήματα των ερευνών έχουν προκαλέσει «κύματα σοκ» στο «ηλιόλουστο» νησί, καθώς η τελευταία περίπτωση διπλού φόνου είχε καταγράφει το 1993.

Γίνεται και εδώ αναφορά στις κατηγορίες ότι η αστυνομία δεν ερεύνησε σοβαρά την εξαφάνιση των θυμάτων.

Σε απάντηση η αστυνομία έχει παραπέμψει στο περιοριστικό νομικό πλαίσιο που εμποδίζει π.χ. τη διερεύνηση τηλεφωνικών αρχείων δίχως εισαγγελική εντολή, αναφέρεται.

Το BBC γράφει επίσης για τις έρευνες και σημειώνει, μεταξύ άλλων, τις καταγγελίες περί διακρίσεων σε βάρος αλλοδαπών κατοίκων της Κύπρου.

Home