Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βρήκαν δουλειά 27 αποφυλακισθέντες με το σχέδιο/Πού εργοδοτήθηκαν

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
30.08.2021 - 06:00

Βρήκαν δουλειά 27 αποφυλακισθέντες με το σχέδιο/Πού εργοδοτήθηκαν

Έπιασε τόπο το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργασιακή Αποκατάσταση Αποφυλακισθέντων - Λεπτομέρειες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αρμονικά λειτουργεί το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Εργασιακή Αποκατάσταση Αποφυλακισθέντων το οποίο θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση για να στηρίξει την κοινωνική επανένταξή τους. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και σήμερα όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον, προσλήφθηκαν σε όλους σχεδόν τους κλάδους αφού εργοδοτήθηκαν είτε στο χώρο των κατασκευών, είτε στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, είτε ακόμα σε δικηγορικά γραφεία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ήδη η αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Εργασίας παρέλαβε  27 αιτήσεις από 27 εργοδότες. Σύμφωνα με το Σχέδιο η πρόσληψη και η έναρξη απασχόλησης πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο Σχέδιο. Επομένως κάθε μια αίτηση αποτελεί και μια πρόσληψη.

Το Σχέδιο αφορά όλους τους κλάδους της οικονομίας που ικανοποιούν τους όρους για κρατική ενίσχυση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1407/2013 για Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας (ιστοσελίδα Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων, http://www.publicaid.gov.cy/). ΄Χαρακτηριστικά εργοδοτήθηκαν σε:

  • Κατασκευές Μεταλλικών Προϊόντων 2
  • Επισκευές Μηχανημάτων 1
  • Επένδυση Δαπέδων 2
  • Λιανικό Εμπόριο 15
  • Ξενοδοχεία/Εστιατόρια 2
  • Διαφημιστικές Εταιρίες 1
  • Ενοικίαση Αυτοκινήτων 1
  • Ενοικίαση Μηχανημάτων 1
  • Δικηγορικά Γραφεία 1
  • Γυμναστήριο 1

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 23/10/2020 μέχρι εξαντλήσεως του κονδυλίου ή ανακοίνωσης για λήξη του Σχεδίου (Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της παρούσας πρόσκλησης είναι €4.000.000 και η χορηγία θα παραχωρείται για  εικοσιτέσσερις (24) μήνες απασχόλησης .Με βάση τη μονάδα κόστους η μέγιστη δυνατή επιχορήγηση για τους 24 μήνες ανέρχεται σε €20.640,00 και κατ’ επέκταση σε €860 ανά μήνα). Επομένως ο στόχος είναι 200 αιτήσεις  αφού έχουν παραληφθεί  μέχρι σήμερα 27.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Σχέδιο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση εργοδοτών για πρόσληψη ατόμων που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις Κεντρικές Φυλακές της Κυπριακής Δημοκρατίας, εγγεγραμμένα ως κανονικοί άνεργοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) πριν την ημερομηνία πρόσληψής και περιλαμβάνεται στα μέτρα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που προωθεί η Κυβέρνηση για καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ειδικότερα όσον αφορά την ενεργό ένταξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο, τις διαδικασίες και την αίτηση

Home