Βρόχες καταιγίδες, χιόνια και παγετός στο μενού του καιρού

Βρόχες καταιγίδες, χιόνια και παγετός στο μενού του καιρού

Bαροµετρικό χαµηλό αναµένεται να επηρεάσει την περιοχή, από απόψε

Σήµερα, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Νωρίς το πρωί θα υπάρχει τοπική αραιή οµίχλη ή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σύντοµα θα διαλυθούν, ενώ το απόγευµα αναµένονται µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και σύντοµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Το απόγευµα θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη και σταδιακά µέχρι ταραγµένη, ενώ το απόγευµα ταραγµένη και στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τις µεταµεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, τα φαινόµενα αναµένεται να είναι πιο έντονα και εκτεταµένα.Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί και στα παράλια καθώς και στα προσήνεµα ορεινά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Παροδικά τοπικά θα πνέουν µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης και στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναµένεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς

συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κατά διαστήµατα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη και µη αξιόλογη µεταβολή την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Home