Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Το σύστημα που μας επηρεάζει

Offsite Team -
10.12.2020

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Το σύστημα που μας επηρεάζει

Thumbnail

Ο καιρός το επόμενο τριήμερο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Παρασκευή ασθενής χαµηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών κατά διαστήµατα και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης ή χιονόνερου στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. 

Τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται τοπικά να παρατηρείται αραιή οµίχλη, η οποία ωστόσο σύντοµα αναµένεται να διαλυθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ ενώ η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει µερικώς συννεφιασµένος και κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ανατολικά, αναµένεται να πέσουν λίγες βροχές. Τοπικά, ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. 

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε ενδεχόµενο µεµονωµένων βροχών κατά διαστήµατα ή και καταιγίδας, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από αργά το απόγευµα και µετά καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. 

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο, παραµένοντας πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Κυριακή, αναµένεται µικρή άνοδος.

 

Home