Βροχές μετά το μεσημέρι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχές μετά το μεσημέρι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σήμερα αρχικά, ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές. 

Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. 

Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη στα βόρεια και νότια παράλια και ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. κυρίως στα ορεινά και στα δυτικά. 

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. 

Τοπικά, στα ορεινά και τα ημιορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. 

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με ελαφρές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιονόνερο.

 Από αργά το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. 

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ της Παρασκευής χιόνια αναμένονται τοπικά και στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, ενώ  την Παρασκευή θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά. 

Home