Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Βύρας: Η χαμηλή λωρίδα στην Πιαλέ Πασιά δεν είναι πεζόδρομος

Offsite Team -
17.12.2020 - 14:03

Βύρας: Η χαμηλή λωρίδα στην Πιαλέ Πασιά δεν είναι πεζόδρομος

Thumbnail
Είχε κατασκευαστεί με στόχο την προστασία της από τη θάλασσα.

Εκκληση στο κοινό να μη χρησιμοποιεί τη λωρίδα που βρίσκεται σε πιο χαμηλό επίπεδο από τον δρόμο της Πιαλέ Πασιά, απευθύνει μέσω του ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, αφού όπως εξήγησε η λωρίδα δεν κατασκευάστηκε ως πεζόδρομος. 

Ο κ. Βύρας είπε πως «η συγκεκριμένη λωρίδα που βρίσκεται σε πιο χαμηλό επίπεδο από το δρόμο της Πιαλέ Πασά, είχε κατασκευαστεί με στόχο την προστασία της από τη θάλασσα, αφού σε περίπτωση κακοκαιρίας και φουσκοθαλασσιάς, θα βρεθεί βυθισμένη στη θάλασσα. Γι αυτό και μεταξύ της συγκεκριμένης λωρίδας και του πεζόδρομου έχει τοποθετηθεί προστατευτικό κιγκλίδωμα, ούτως ώστε τα κύματα να μην σκάνε στο πεζόδρομο όπου ο κόσμος κάνει τον περίπατο του».

 

Εξήγησε ότι «από τότε που έγινε η ανάπλαση της Πιαλέ Πασιά ο κόσμος χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη λωρίδα ως πεζόδρομο. Φυσικά αυτό δεν ήταν σωστό αλλά τώρα με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το καλοκαίρι και όσο ο καιρός ήταν καλός, έδινε στο κοινό περισσότερο χώρο για να κάνει τον περίπατο του και να αθλείται».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε πως «ειδικά τους χειμερινούς μήνες, η συγκεκριμένη λωρίδα δέχεται μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου νερού, λόγω των κυμάτων που προκαλούνται από τους δυνατούς ανέμους και την κακοκαιρία. Επίσης η λωρίδα δέχεται μεγάλες ποσότητες από φύκια και χαλίκια και σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα της, λόγω της ύπαρξης του θαλάσσιου νερού, η χρήση της καθίσταται επικίνδυνη για το κοινό».  

Σημείωσε ακόμα ότι «τις τελευταίες μέρες λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε στην περιοχή της Πιαλέ Πασιά, μία από τις πέτρες στη λωρίδα αυτή, έχει ανασηκωθεί με αποτέλεσμα να τοποθετήσουμε πινακίδες προειδοποιώντας τον κόσμο να μην κινείται εκεί. Τα συνεργεία του Δήμου Λάρνακας αναμένουν βελτίωση των καιρικών συνθηκών ούτως ώστε να μπορέσουν να επιδιορθώσουν τη βλάβη και να τοποθετήσουν καινούργιες προειδοποιητικές πινακίδες αποτρέποντας τον κόσμο να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λωρίδα».  

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «στη περιοχή υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για μη χρήση της λωρίδας από τον κόσμο, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών θα τοποθετηθούν νέες μεγαλύτερες πινακίδες. Στόχος του Δήμου είναι να γνωστοποιηθεί στο κοινό η επικινδυνότητα του να χρησιμοποιείται η λωρίδα για οτιδήποτε άλλο εκτός από το σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί».  

Ταυτόχρονα απηύθυνε «έκκληση στο κοινό να μην χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη λωρίδα για τη δική του ασφάλεια. Με βάση τον σχεδιασμό του έργου τόσο το πεζοδρόμιο όσο και η λωρίδα για τους ποδηλάτες βρίσκονται στο επίπεδο του δρόμου και είναι πιο ασφαλές για τον κόσμο να τα χρησιμοποιεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home