Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Covid: 3600 άτομα νόσησαν για 2η φορά τις τελευταίες μέρες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
17.01.2022 - 12:23

Covid: 3600 άτομα νόσησαν για 2η φορά τις τελευταίες μέρες

Δεν αποκλείεται να νοσήσουν κάποιοι και 3η φορά - Μεγάλη η διασπορά σε όσους ήδη είχαν νοσήσει

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει στο προσκήνιο, άλλο ένα «πονοκέφαλο» για τους επιδημιολόγους. Τους νοσούντες για 2η ή ακόμα και 3η φορά.

Την ομάδα ιχηλάτησης του Υπουργείου Υγείας απασχολούν αυτή τη φορά όσοι ξανανοσούν.  Με βάση στοιχεία που κατέχει το Υπουργείο Υγείας την εβδομάδα 03-09 Ιανουαρίου 2022 ξανανόσησαν 2100 άτομα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα (10 -16  Ιανουαρίου) ξανανόσησαν 1500 άτομα με κορωνοϊό. Συνολικά, σε δυο εβδομάδες ξανανόσησαν 3.600 άτομα.  Τα στοιχεία όμως δεν διευκρινίζουν  εάν η επαναμόλυνση αφορά 2η ή και 3η  φορά.

Ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης Βαλεντίνος Σιλβέστρος ανέφερε ότι η Όμικρον επηρέασε τόσο ανεμβολίαστους όσο και εμβολιασμενους τουλάχιστον  με διπλή δόση, αλλά δεν παρήλθε το περιθώριο των 7 μηνών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Μιλώντας στην Offsite το μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ Πέτρος Καραγιάννης ανέφερε ότι όσοι νοσούν για δεύτερη ή τρίτη φορά σημαίνει ότι η ανοσία που αποκτούν δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει να ξανανοσήσουν για δεύτερη ή τρίτη φορά. Όπως είπε επαναμολύνονται ακόμα και όσοι έλαβαν τη 2η δόση και δεν παρήλθε χρονικό περιθώριο 7 μηνών ή και λιγότερο. Όπως είπε, οι εμβολιασμένοι όμως νοσούν ελαφρώς.

Αναλύοντας την κατάσταση αυτή τη στιγμή ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι βελτιώνεται και αυτό οφείλεται τόσο στα μέτρα όσο και στους εμβολιασμούς με τρίτη δόση. Ερωτηθείς πότε θα δούμε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι «εάν συνεχίσει η βελτίωση αυτό θα γίνει τέλος Φεβρουαρίου. Η κατάσταση βελτιώνεται αργά, αλλά σταθερά». 

Home