Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

To Δασικό Κολέγιο «όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αναβαθμίζεται»

Offsite Team -
25.08.2021 - 17:05

To Δασικό Κολέγιο «όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αναβαθμίζεται»

Διευκρινήσεις Υπουργείου Γεωργίας απαντώντας σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις

To Δασικό Κολέγιο «όχι μόνο δεν κλείνει όπως καταγράφεται σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αναβαθμίζεται σε αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης» αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Απαντώντας σε αυτά τα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις το Υπουργείο Γεωργίας σε δική του ανακοίνωση διευκρινίζει ότι «το Δασικό Κολέγιο, αυτή την περίοδο, λειτουργεί προσφέροντας προγράμματα ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης σε στελέχη του Τμήματος Δασών».

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα, «το Τμήμα Δασών, ετοιμάζει αίτηση αναγνώρισης του Δασικού Κολεγίου ως Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης η οποία θα υποβληθεί στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), αμέσως μόλις ο Φορέας αρχίσει να δέχεται νέες αιτήσεις, στις αρχές Οκτωβρίου 2021».

«Είναι, λοιπόν, προφανές ότι το Δασικό Κολέγιο όχι μόνο δεν κλείνει όπως καταγράφεται σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αναβαθμίζεται σε αναγνωρισμένο Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης» σημειώνει το Υπουργείο Γεωργίας.

Προσθέτει ότι «η αναβάθμιση αυτή, αποσκοπεί πρωτίστως στο να προσφέρει σε όλα τα νεοεισερχόμενα στελέχη του Τμήματος Δασών αναγνωρισμένο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στα καθήκοντα που αναμένεται να αναλάβουν καθώς και στις ιδιαιτερότητες του κυπριακού δασικού οικοσυστήματος».

Παράλληλα, το Κολέγιο «θα μπορεί να προσφέρει και τριετές αναγνωρισμένο πρόγραμμα σπουδών, που θα είναι ανάλογο αυτού που προσφερόταν προηγουμένως, σε αναβαθμισμένη μορφή καθώς και να αναπτύσσει δραστηριότητες και να προσφέρει και αλλά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού».

Το Υπουργείο Γεωργίας συνεχίζοντας αναφέρει ότι «η ευαισθησία της Κυβέρνησης στα θέματα προστασίας και αναβάθμισης του δασικού μας πλούτου, δεν είναι μονοσήμαντη» σημειώνοντας ότι  «με τις πολιτικές που εφαρμόζει και επιδεικνύοντας τη δέουσα προσοχή σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πρόληψη των πυρκαγιών, έχει υλοποιήσει 28 από τις 39 συστάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε έκθεση τους μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολέα το 2016».

Προσθέτει ότι «οι υπόλοιπες συστάσεις βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης ενώ μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προωθούνται και άλλα μέτρα για την προστασία των δασών, με την αγορά πρόσθετων μέσων επίγειας και εναέριας πυρόσβεσης και παρατήρησης, αξιοποίηση των νέων διαθέσιμων τεχνολογιών καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του προσωπικού».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι «το θέμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, κάθε χρόνο, μετά από συναντήσεις προετοιμασίας που γίνονται σε επίπεδο Υπουργείων, Τμημάτων και Υπηρεσιών, συγκαλεί, αρκετά πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σύσκεψη για συζήτηση και παρακολούθηση του επιπέδου ετοιμότητας και οργάνωσής τους για αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

«Κατά τη φετινή σύσκεψη, δόθηκαν σαφείς οδηγίες για περαιτέρω δράσεις ενίσχυσης του πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί ενημερώνουν τακτικά τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία των δράσεων αυτών», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home