Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεκάδες παιδιά εμβολιάστηκαν στο walk-in της Τριμίκλινης

Offsite Team -
15.01.2022

Δεκάδες παιδιά εμβολιάστηκαν στο walk-in της Τριμίκλινης

Μέχρι τις 11 το πρωί έγιναν 80 εμβόλια, 30 σε παιδιά ηλικία  5 -11 ετών, 50 σε παιδιά 12 ετών και άνω

Αθρόα ήταν και σήμερα η προσέλευση στο χωριό Τριμίκλινη, όπου λειτούργησε σήμερα ως εμβολιαστικό κέντρο walk-in για παιδιά και πολίτες. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία επισκέφθηκε το κέντρο, μέχρι τις 11.00 έγιναν 30 εμβολιασμοί παιδιών. Η κ. Γιαννάκη, ανέφερε επίσης ότι ποσοστό 70,4% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα.

Το εμβολιαστικό κέντρο λειτούργησε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 14.00 στα γραφεία του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, Κώστα Χαμπιαούρη, με τη συμμετοχή εθελοντών παιδιάτρων της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου. 

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 11 το πρωί έγιναν 80 εμβόλια, 30 σε παιδιά ηλικία  5 -11 ετών, 50 σε παιδιά 12 ετών και άνω. «Το πιο σημαντικό από όλα είναι το γεγονός ότι φτάσαμε στο γενικό μας πληθυσμό στις πλήρως εμβολιασθέντες 70,4%, ένα από τα καλύτερα ποσοστά της Ευρώπης. Επίσης έχουμε για τον ενήλικο πληθυσμό γύρω στα 83,7%», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, το ποσοστό των παιδιών, που έχουν εμβολιαστεί ανά το παγκύπριο ανέρχεται στο 6,7%. Παρατηρείται ωστόσο μια αυξητική τάση. «Οι γονείς εμπιστεύονται τους παιδιάτρους, έχουμε μία αυξητική τάση κάθε μέρα έχουμε έρχονται και περισσότερα παιδιά σε αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα άλλα έχουν κάνει τη δεύτερη δόση. Θα συνεχίσουμε τα walk in τα οποία είναι για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας και θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους. Με στόχο να φθάσουμε πια αν τα καταφέρουμε το 75%», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου Μιχάλης Αναστασιάδης έκανε λόγο για αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της Παιδιατρικής Εταιρείας και του Υπουργείου Υγείας. «Εισπράττουμε για ακόμα μια φορά αυτό το αισιόδοξο μήνυμα που μας μεταφέρουν τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς φυσικά, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτείας και της επιστημονικής κοινότητας δέχονται τον εμβολιασμό ως ένα από τα υψίστης σημασίας όπλα που έχουμε στη διάθεση μας αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε αυτό τη λαίλαπα που μας μαστίζει εδώ και δύο χρόνια», ανέφερε. Όπως είπε, η Παιδιατρική Εταιρεία, μέσω των μελών της, θα συνεχίσει τους  εμβολιασμούς «μέχρι να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά της Κύπρου».

Από πλευράς του ο Επίτροπος Ορεινών Κώστας Χαμπιαούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που δίνεται στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, να εμβολιαστούν. «Στηρίζουμε την όλη προσπάθεια, το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρεί κανονικά για να δώσουμε την ευκαιρία, να διευκολύνουμε και τον τελευταίο κάτοικο των ορεινών κοινοτήτων να εμβολιαστεί», δήλωσε.

(ΚΥΠΕ)

Home