Δεν έχουν τεστ αλλά περνούν από τα μπλόκα-Στον «αέρα» το διάταγμα

Δεν έχουν τεστ αλλά περνούν από τα μπλόκα-Στον «αέρα» το διάταγμα

Δ/ντης Τροχαίας Αρχηγείου: Τους επιτρέπουμε να περάσουν, δεν έχουμε άλλη επιλογή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εργαζόμενοι που υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού ακολουθώντας τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας ωστε να πάνε κανονικά στην εργασία τους  από και προς Λεμεσό και Πάφο  δεν πήραν τελικά ποτέ το αποτέλεσμα. Συνέπεια τούτου να πηγαίνουν στα μπλόκα χωρίς τεστ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας. Τα δεδομένα ανάγκασαν την Αστυνομία να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της και να επιτρέπει τελικά σε αυτούς τους οδηγούς να περάσουν έχοντας ως αποδειχτικό στοιχείο ότι υποβλήθηκαν σε τεστ.

Από χθες η Offsite σε δυο ρεπορτάζ της έγραψε για την αγωνία που βίωναν εργαζόμενοι που ανέμεναν  ολημερίς ένα μήνυμα από το συμβαλλόμενο χημείο με το Υπουργείο Υγείας για να πληροφορηθούν το πιο απλό, εάν είναι τελικά αρνητικοί. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που δόθηκαν αριθμός εργαζομένων (όπως πληροφορούμαστε σεβαστός) μέχρι σήμερα στις 05:00 τα χαράματα που τέθηκαν σε ισχύ οι έλεγχοι δεν πήραν μήνυμα. 

Σημειώνεται ότι στην Offsite δηλώθηκε αρμοδίως ότι θα γίνονταν τα πάντα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν έγκαιρα.Η ιστοσελίδα μας πληροφορείται ότι κάποια τεστ δεν εντοπίστηκαν ούτε καν στο σύστημα. Όλα όσα έγιναν δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις και τινάζουν την όλη προσπάθεια στον αέρα…

Πολίτες που θελησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους τόνισαν ότι από τα εργαστήρια είτε είχαν λάθος στοιχεία, είτε το τεστ δεν εντοπίστηκε. Οι πολίτες μάλιστα διερωτήθηκαν για ποιο λόγο ανέλαβε τη διαδικασία μόνο ένας μικρός αριθμός εργαστηρίων και όχι περισσότερα τη στιγμή που θα εξυπηρετήσουν ένα τόσο μεγάλο αριθμό πολιτών.

Ο διευθυντης του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Γεωργίου τόνισε ότι οι έλεγχοι στα μπλόκα για επίδειξη αρνητικου τεστ κορωνοϊού άρχισαν κανονικά. Ωστόσο, οδηγοί - εργαζόμενοι ειδικά σε Λεμεσό και Λευκωσία επιδεικνύουν στους αστυνομικούς ότι δεν πήραν ακόμα το αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου «δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να τους επιτρέψουμε να περάσουν. Πρόκειται για μικρό αριθμό».  

Home