Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν εκδίδει το Διάταγμα αναστολής ο Υπουργός Άμυνας

Offsite Team -
18.09.2020

Δεν εκδίδει το Διάταγμα αναστολής ο Υπουργός Άμυνας

Thumbnail
Μετά την απόφαση της Ολομέλειας Βουλής

Τελεσίδικα δεν φεύγουν για την Αγγλία για σπουδές οι φοιτητές που εξασφάλισαν θέση στα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Η απόφαση σήμερα της Ολομέλειας της Βουλής, για να καταψηφίσει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών σταματά όλες τις διαδικασίες για προσωρινή απόλυση εθνοφρουρών για να πάνε στο τέλος του Σεπτέμβρη στη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης δεν προτίθεται πλέον να εκδόσει το διάταγμα αναστολής θητείας για όσους ήθελαν να σπουδάσουν από αυτή την χρονιά στην Αγγλία. «Ήταν βασικότατη προϋπόθεση πως το διάταγμα θα εκδιδόταν μόνο με την έγκριση του σχετικού προυπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΦ».

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια καταψήφισε την  πρόσληψη ΣΥΟΠ για αντικατάσταση στρατεύσιμων που θα σπουδάσουν στην Αγγλία Kαταψηφίστηκε (με 32 κατά και 16 υπέρ) από την Ολομέλεια η πρόταση για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη ΣΥΟΠ, ώστε να αντικαταστήσουν τους στρατεύσιμους που θα σπουδάσουν σε Βρετανικά πανεπιστήμια. 

Τα πολιτικά κόμματα πλην του ΔΗΣΥ έκαναν λόγο για πρόχειρη και ανεύθυνη απόφαση εκ μέρους της Κυβέρνησης, ενώ ανέφεραν ότι με το να έρθει ο προϋπολογισμός στη Βουλή, η Κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη της για μια απόφαση που ήταν λανθασμένη.

Home