Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Δεν ισχύουν οι φήμες» / Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία για εκκλησίες

Offsite Team -
15.05.2020

«Δεν ισχύουν οι φήμες» / Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία για εκκλησίες

Thumbnail
Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με φήμες για διαφοροποίηση των μέτρων σχετικά με τη μετάβαση σε ιερούς ναούς

Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ και φήμες, που κυκλοφορούν για διαφοροποίηση των προνοιών των διαταγμάτων σχετικά με τη μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, η Αστυνομία διευκρινίζει ότι, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει.

Για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνειών σε ότι αφορά την μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, συνεχίζουν και ισχύουν αυστηρώς οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 30/4/2020, το οποίο αναφέρει ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που θα τελούνται θρησκευτικές τελετές (π.χ. Θεία Λειτουργία) και νοουμένου ότι, εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν  παρευρίσκονται πέραν των 10 ατόμων.

Η Αστυνομία Κύπρου βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή για επιτήρηση της εφαρμογής όλων των προνοιών των σχετικών διαταγμάτων. Γι’ αυτό, για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων ή/και δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας καλούνται τόσο οι ιερείς, όσο και οι πιστοί σε πλήρη συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα μέτρα κατά του κορωνοϊού.    

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο συντομότερος δρόμος για επιστροφή της ζωής μας στους κανονικούς της ρυθμούς, περνά μέσα από την πιστή εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών των εμπειρογνωμόνων.  

 

Home