Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν καλοβλέπουν μείωση καραντίνας σε 5 ημέρες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
11.01.2022 - 06:30

Δεν καλοβλέπουν μείωση καραντίνας σε 5 ημέρες

Νέα σύσκεψη σήμερα - Έρχονται νέα μέτρα; Πληροφορίες

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σε στάση αναμονής βρίσκονται υπουργείο Υγείας και ειδικοί, μέχρι να αποδώσουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, που αποφασίστηκαν στις 5 Ιανουαρίου του 2022. 

Τις τελευταίες 3 ημέρες παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στο ποσοστό θετικότητας σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο το γεγονός αυτό δε μπορεί να αποτελέσει κριτήριο εφησυχασμού, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί να ανατραπεί από τη μια μέρα στην άλλη. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας στην Offsite το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, με την έννοια ότι σήμερα ξεκίνησαν τα σχολεία και οι περισσότεροι επέστρεψαν σήμερα στις δουλειές τους μετά τις διακοπές».

Παράλληλα η δρ Πανά «πρέπει να αφήσουμε λίγες ημέρες να δούμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα». Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για την δρ Πανά είναι πως «ακόμα κι αν έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων, που θα είναι και αναμενόμενη, δεν χρειάζεται ο πανικός γιατί είμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας. Ο ιός είναι παντού». 

Ερωτηθείς η δρ Πανά εάν κρίνει αναγκαίο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα απάντησε πως το κλειδί δεν είναι τα περιοριστικά μέτρα αλλά η συμμόρφωση στα υπάρχοντα μέτρα και ο εμβολιασμός. 

Κανένα σενάριο για κέρφιου

Υπουργός Υγείας και ειδικοί θα έχουν σήμερα στις 14:30 την καθιερωμένη τους συνάντηση κατά την οποία θα γίνει αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ειδικοί στην παρούσα φάση δεν αναμένεται να εισηγηθούν αυστηρότερα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας. Παρόλα αυτά ειδικοί και υπουργός Υγείας θα παρακολουθούν στενά την επιδημιολογική εικόνα, και σε περίπτωση που επιδεινωθεί, θα ληφθούν και οι απαραίτητες αποφάσεις. 

Την ίδια ώρα δεν συζητείται κανένα σενάριο, που αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά ούτε και επιβολή βραδινού κέρφιου. 

Στο μεταξύ, σε σχέση με την εισήγηση για μείωση της καραντίνας, αυτό αναμένεται να συζητηθεί περαιτέρω σήμερα, ωστόσο φαίνεται ότι δεν κερδίζει έδαφος για να τεθεί σε ισχύ. Θυμίζουμε ότι ο δρ Πέτρος Καραγιάννης αναμένεται να εισηγηθεί τη μείωση της καραντίνας στις 7 ημέρες. 

Home