Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεν ξεκινά το Test to Stay τη Δευτέρα

Offsite Team -
13.01.2022 - 18:36

Δεν ξεκινά το Test to Stay τη Δευτέρα

Σύσκεψη με εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα και μετά ανακοινώσεις και διευκρινίσεις

Νέο μέτωπο έχει ανοίξει στην Παιδεία μετά και την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα Test to Stay στα σχολεία, έχοντας ως στόχο όπως οι σχολικές μονάδες να παραμείνουν ανοικτές παρά τα αυξημένα κρούσματα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει πως το Test to Stay δε θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 17/1 όπου είχε αρχικά ανακοινωθεί. 

Μετά και τις αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών, έχει καθοριστεί για τις 15:00 το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση μεταξύ των υπουργού Παιδείας-Υγείας και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Παρών στη συνάντηση και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως πληροφορείται η Offsite, οι 3 οργανώσεις θα ζητήσουν εξηγήσεις σε σχέση με το Test to stay ενώ θα επαναλάβουν το αίτημά τους όπως καταθέτουν και οι ίδιοι της απόψεις τους για τα μέτρα στα σχολεία.

Η σχετική ανακοίνωση από υπουργείο Υγείας

Αναφορικά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για λήψη του μέτρου "test to stay" στη Δημοτική και Μέση εκπαίδευση, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Ιανουαρίου 2022 στο Υπουργείο Υγείας, στην παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, του Υπουργού Παιδείας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, του Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνου Τσιούτη και Υπηρεσιακών Λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, εξετάστηκαν οι τρόποι βέλτιστης υλοποίησης του πιο πάνω μέτρου. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα τύχουν σχετικής ενημέρωσης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, όπου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του μέτρου "test to stay". Στόχος είναι τα σχολεία να παραμείνουν ασφαλή και σε λειτουργία, παρέχοντας το βασικό δικαίωμα στα παιδιά για εκπαίδευση. 

Πιθανά μέτρα από εκπαιδευτικούς

Θυμίζουμε πως η ΠΟΕΔ συγκάλεσε έκτακτες γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για λήψη πιθανών μέτρων αντίδρασης, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο απεργίας. Οι συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο (15/1). 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρίνισε πως «μετά τα καθιερωμένα τεστ ταχείας διάγνωσης, τα παιδιά τα οποία χαρακτηρίζονται  ως επαφή, αλλά βεβαίως έχουν αρνητική ένδειξη, θα συνεχίζουν να φοιτούν, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν πρόσθετο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα σημεία δειγματοληψίας, εκτός των σχολείων». 

Home