Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους «ψάρεψαν» στη Λεμεσό (Φώτος)

Offsite Team
- 27.02.2021

Δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους «ψάρεψαν» στη Λεμεσό (Φώτος)

Thumbnail
Φωτογραφίες από την δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους

Σε κινητοποίηση τέθηκαν το πρωί πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, μετά από πληροφορία ότι ψαροκάικο εντόπισε και ανέσυρε από το βυθό της θαλάσσιας περιοχής Λεμεσού, μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο που έμοιαζε με κέλυφος πυραύλου. Τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν εξωτερική δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους τύπου Tornado.

1

 Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Τα ψαροκάικα", Άριστος Αριστείδου, το αλιευτικό του σκάφος «Μαρία – Μπουμπουλίνα», βρισκόταν τα μεσάνυχτα στην θαλάσσια περιοχή της Αυδήμου και ψάρευε στα 80 μέτρα βάθος, με κατεύθυνση το Πισσούρι, όταν ξαφνικά άρχισε να ελαττώνει ταχύτητα μέχρι που σταμάτησε σχεδόν πλήρως.

«Το αλιευτικό δεν προχωρούσε και διαπιστώσαμε ότι κάτι βαρύ πιάσαμε», είπε και πρόσθεσε ότι, «εμείς υπολογίσαμε ότι πιάσαμε πολλή ψάρι, αλλά όταν σηκώσαμε τα δίχτυα είδαμε μέσα ένα μεγάλο αντικείμενο με πτερύγια».

2

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πτερύγια του άγνωστου μεταλλικού αντικειμένου έκοψαν, λόγω βάρους, τα δίχτυα και αφού αυτό κτύπησε πάνω στο αλιευτικό, μοιράστηκε στα δυο, με το ένα κομμάτι να καταλήγει στη θάλασσα και το άλλο εντός του σκάφους.

Με την επιστροφή του ψαροκάικου στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, γύρω στις 6 το πρωί, ενημερώθηκε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, ενώ στην περιοχή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί από την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, καθώς οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για κέλυφος πυραύλου.

3

Γύρω στις 11 το πρωί έφτασε στο χώρο και ειδική μονάδα των Βρετανικών Βάσεων, όπου επιβεβαιώθηκε πως το μεταλλικό αντικείμενο ήταν δεξαμενή καυσίμων βρετανικού πολεμικού αεροσκάφους τύπου Tornado.

Σημειώνεται ότι οι εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων, που μεταφέρουν τα πολεμικά αεροσκάφη, μπορούν να απορριφθούν, όταν χρησιμοποιηθεί το καύσιμο τους,  για σκοπούς ελιγμών σε αερομαχίες ή  σε έκτακτη ανάγκη μείωσης του βάρους του αεροσκάφους.  

ΚΥΠΕ

Home