Δεύτερος θάνατος στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

Δεύτερος θάνατος στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

Απεβίωσε Γερμανίδα τουρίστρια

Δεύτερος θάνατος από τον κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα στα κατεχόμενα. Πρόκειται για γυναίκα, την 83χρονη Γερμανίδα τουρίστρια Lieselotte Hosh, που νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας από τις 24 Μαρτίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωσε του «υπουργείου υγείας» αναφέρει ότι η 83χρονη νοσηλευόταν από τις 20 Μαρτίου και στις 24 του μήνα μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα. Σύμφωνα με τον αρχίατρο του νοσοκομείου, η ηλικιωμένη Γερμανίδα ήταν διαβητική και είχε υπέρταση.

 

Νωρίτερα το πρωί, ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί σε δηλώσεις του στον «Μπαϊράκ» είχε αναφέρει ότι σήμερα ολοκληρώνεται η καραντίνα των Τ/κ φοιτητών που είχαν έρθει από την Βρετανία και για 14 ημέρες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Μαλπάς, στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας και έχουν όλοι υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό, τα οποία ήταν αρνητικά.

 

Διακόσια επτά τεστ έγιναν, είπε ο κ. Πιλλί, και σε 11 άτομα θα επαναληφθεί ο έλεγχος τις επόμενες ημέρες. Όλοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό απομόνωση στα σπίτια τους για άλλη μία εβδομάδα.  

Στο μεταξύ, χθες σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι είχε αναφέρει ότι σήμερα θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα ναυλωμένη πτήση για την Γερμανία που θα μεταφέρει 28 Γερμανούς τουρίστες που ολοκλήρωσαν και αυτοί τον υποχρεωτικό περιορισμό των 14 ημερών και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Γινόταν προσπάθεια, όπως είπε, να μεταφερθεί με την πτήση αυτή και η σορός του πρώτου αποβιώσαντα από τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα, ενός επίσης Γερμανού τουρίστα.  

Στο μεταξύ, το απόγευμα στις 16.30 αναμένεται στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου η ναυλωμένη πτήση από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που θα μεταφέρει Τ/κ φοιτητές και πολίτες του ψευδοκράτους, που θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα. Μια δεύτερη τέτοια πτήση θα ακολουθήσει στις 4 Απριλίου από την Άγκυρα.

ΚΥΠΕ

Home