Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαβάστε που θα εκτελούνται οδικά έργα τον μήνα Οκτώβριο

Offsite Team -
10.10.2021 - 07:25

Διαβάστε που θα εκτελούνται οδικά έργα τον μήνα Οκτώβριο

Προσοχή!

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Κυριακή, 10 Οκτωβρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Εργασίες που διεξάγονται σε διάφορα σημεία σε αυτοκινητοδρόμους και αστικές περιοχές ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία:

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 2021 και για περίοδο τριών (3) μηνών περίπου, στον Κόμβο Κόρνου, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής της νέας εξόδου από τον Κόρνο στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, μετά την έξοδο Κόρνου στον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση τη Λεμεσό, θα είναι κλειστή για 400μ. περίπου και η τροχαία κίνηση προς Λεμεσό θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, θα διεξάγονται και στο τμήμα από το ύψος του κυκλικού κόμβου Γ.Σ.Π. μέχρι το ύψος της εξόδου προς Αλάμπρα, την περίοδο 28/9/2021 – 28/10/2021, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, μεταξύ των ωρών 09:00 – 14:00, για αντικατάσταση οδικού φωτισμού και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σε κάθε κατεύθυνση, η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις άλλες λωρίδες κυκλοφορίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσούαπό τον κόμβο Γ.Σ.Π. μέχρι την έξοδο Αγίας Βαρβάρας, από τις 11/10/2021 και για περίοδο ενός μηνός περίπου, μεταξύ των ωρών 21:00 το βράδυ μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, θα διεξάγονται εργασίες αντικατάστασης και τοποθέτησης νέου αντιθαμβωτικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και στις δύο κατευθύνσεις. Με την ολοκλήρωση των εργασιών προς Αγία Βαρβάρα θα αρχίσει η ίδια διαδικασία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας από Αγία Βαρβάρα προς κόμβο Γ.Σ.Π.

Στην επαρχία Λεμεσού, από την Παρασκευή 8/10/2021 και ώρα 17:00 μέχρι την Κυριακή 10/10/2021 και ώρα 06:00 θα διεξάγονται εργασίες τοποθέτησης οχετών ομβρίων στη φωτοελεγχόμενη συμβολή των Λεωφόρων Γιάννου Κρανιδιώτη (δρόμος Λεμεσού-Τροόδους) και Ευαγόρα Λανίτη, από ιδιώτη εργολάβο εκ μέρους του ΣΑΛΑ στο πλαίσιο του Αντιπλημμυρικού Έργου της μείζονος Λεμεσού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών το τμήμα του δρόμου Λεμεσού-Τροόδους (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη) μεταξύ των φωτοελεγχόμενων συμβολών της με την οδό Καμελίας και την οδό Αγίας Αναστασίας θα είναι κλειστό και στις δύο κατευθύνσεις (προς Λεμεσό και προς Τρόοδος). Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται ως ακολούθως:

Α. ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΑΔΕΙΩΝ

Διά μέσου της οδού Καμελίας και του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.

Β. ΑΠΟ ΛΕΜΕΣΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΟΔΟΣ

(ι) Διά μέσου του κυκλικού κόμβου Πολεμιδιών, των οδών Παναγίας Ευαγγελίστριας και Αγίας Αναστασίας.

(ιι) Διά μέσου του Παρακαμπτηρίου δρόμου Λεμεσού, του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας, των οδών 1ης Απριλίου και Νίκου Ευαγόρου στην Παλώδια.

(ιιι) Διά μέσου των οδών Καμελίας, Δομνίτσας Λανίτου Καβουνίδου, 1ης Απριλίου και Νίκου Ευαγόρου στην Παλώδια.

(ιν) Διά μέσου της Λεωφόρου Νίκαιας (δρόμος προς Γενενικό Νοσοκομείο Λεμεσού), των οδών Συνεργατισμού και Αγίας Αναστασίας.

Γ. ΑΠΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟ

Μέσω των οδών Αγίας Αναστασίας, Ευαγγελιστρίας και του κυκλικού κόμβου Πολεμιδιών. Οι οδηγοί προτρέπονται να χρησιμοποιούν τους δευτερεύοντες δρόμους μέσω της κοινότητας Παλώδιας (οδός Νίκου Ευαγόρου, 1ης Απριλίου) και τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φυλάξεως.

Δ. ΑΠΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΑΔΕΙΩΝ

Μέσω της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη (Νότια του Αθλητικού Κέντρου Σπύρος Κυπριανού) και την οδό Πάμπλο Καζάλς. Η κατεύθυνση από Λεμεσό προς Τρόοδος εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το Σάββατο 9/10/2021 και ώρα 10:00.

Προτρέπονται οι οδηγοί κατά την πιο πάνω περίοδο να περιορίσουν τις διακινήσεις τους στη Λεωφόρο Κρανιδιώτη και να προγραμματίσουν έγκαιρα τη διαδρομή τους.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00–17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης “STOP & GO”.

Στην Αμμόχωστο, από τις 22/9/2021 και ώρα 07:00 το πρωί, μέχρι τις 10/10/2021 και ώρα 17:00 το απόγευμα, στο δρόμο Λιοπετριού – Ξυλοφάγου, θα γίνονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά την πιο πάνω περίοδο, μέρος της μίας λωρίδας του δρόμου με κατεύθυνση από το Λιοπέτρι προς τη Ξυλοφάγου, σε δύο σημεία, τμηματικά, μήκους 100 μέτρα το κάθε ένα, θα είναι κλειστό και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος φώτων τροχαίας.

Στη Λάρνακα, τη Δευτέρα 11/10/2021 μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες οριζόντιας σήμανσης σε τμήματα της οδού Αγίας Σοφίας στην Αραδίππου, και σε τμήματα της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Λειβάδια, από τη συμβολή με την οδό Ελευσίνας έως το Β’ Δημόσιο Νηπιαγωγείο Λειβαδιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στα πιο πάνω τμήματα θα κλείνει η μια λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης STOP & GO.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 23/08/2021 – 15/10/2021, καθημερινά εκτός Κυριακών και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Χοιροκοιτίας’ μέχρι το αντλιοστάσιο του Τ.Α.Υ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 850 μέτρα περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στο δρόμο Καρβουνά – Κυπερούντας, στην περιοχή του Κοινοτικού Συμβουλίου Κυπερούντας, την περίοδο 6/9/2021 – 15/10/2021, μεταξύ των ωρών 07:30 – 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται εργασίες από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου για αύξηση του φορτίου ηλεκτροδότησης του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τροόδους. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας μήκους 100μ. περίπου κάθε φορά και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας, τα οποία θα παραμένουν σε λειτουργία και εκτός ωρών εργασίας.

Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Home