Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαφωνίες για μάσκες και test στα σχολεία - Σήμερα αποφάσεις

Offsite Team -
30.08.2022 - 06:00

Διαφωνίες για μάσκες και test στα σχολεία - Σήμερα αποφάσεις

Βλέπει Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή το απόγευμα ο Χατζηπαντέλας

Συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για τον σχεδιασμό του οδικού χάρτη διαχείρισης της πανδημίας κορωνοϊού έτσι ώστε να παρουσιαστεί στην αυριανή (31/8) συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα και με τα δεδομένα που υπάρχουν από το δίκτυο παρακολούθησης υπερβάλλουσας θνησιμότητας η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες – κατέχει την 5η χαμηλότερη θέση σε σχέση με την υπερβάλλουσα θνησιμότητα για την πανδημία του COVID-19.

Βάσει και των πιο πάνω τα μέλη της Συμβουλευτικής επιτροπής έστειλαν την περασμένη Παρασκευή τις εισηγήσεις τους στον υπουργό Υγείας για το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία ενόψει χειμώνα. 

Την σημερινή σύσκεψη αναμένεται να απασχολήσει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η επιτήρηση της κοινότητας με διαγνωστικούς ελέγχους είτε όσον αφορά την προώθηση των αντιϊκών φαρμάκων ενώ θα υπάρξει και σύσκεψη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με την προώθηση του εμβολιασμού.

Όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας φαίνεται να υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας ως προς την χρήση μάσκας από μαθητές.

Αυτό που φαίνεται να κλειδώνει είναι η επιστροφή μαθητών με 48ωρ ή 24ωρο τεστ ενώ ακόμα ανοιχτό παραμένει εξαιτίας διαφωνιών κατά πόσο τεστ θα διεξάγονται και κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς ή κατά πόσο θα υπάρχουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Τα πιο πάνω αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κατά την σημερινή συνεδρίαση με το υπουργείο Παιδείας να αναμένει και αυτό με ποια πρωτόκολλα θα γίνει η επιστροφή των μαθητών. 

Home