Διακοπές με δραστηριότητες για οικογένειες & ζευγάρια-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διακοπές με δραστηριότητες για οικογένειες & ζευγάρια-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πακέτα διακοπών στα μέτρα σας - Πως θα λειτουργεί, ποιες οι δραστηριότητες και ποιες οι δυσκολίες - Που να απευθυνθείτε

Της Μύριας Γεωργίου

Ένα νέο πρόγραμμα με πακέτα διακοπών για τους Κύπριους φτιαγμένο στα «μέτρα σας» έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο και θα είναι σε ισχύ μέχρι και τον Ιούνιο 2021.

Η έναρξη του προγράμματος ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) και εδώ μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό φυλλάδιο.

Η Offsite σε επικοινωνία με την Διευθύντρια Τουρισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού, Αννίτα Δημητριάδου και τον Βασίλη Σταματάρη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, σύλλεξε όλες τις λεπτομέρειες για το νέο πακέτο διακοπών. Πως θα λειτουργεί και ποιές οι δυσκολίες, τι μπορεί να συμπεριλάβει ο καθένας στο πακέτο διακοπών του – Που να απευθυνθείτε.

Απίθανες οι «κανονικές» διακοπές το φετινό καλοκαίρι εκτιμά ο ...

Η Αννίτα Δημητριάδου Διευθύντρια Τουρισμού ανέφερε ότι εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων ACTA καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Μικρές Αποδράσεις στα μέτρα σας» και όταν λέμε στα μέτρα σας, αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε Κύπριους που θέλουν να πάνε σε κάποιο τουριστικό πράκτορα να κάνουν ένα πρόγραμμα ή πακέτο διακοπών σε ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα και αγροτουριστικά καταλύματα σε όλη την Κύπρο, είτε στα  ορεινά είτε στα παραλιακά.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των πολιτών, η διαμονή τους μπορεί να συνδυαστεί με εμπειρίες όπως θεματικές διαδρομές, αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, θεματικά πάρκα και πολλά άλλα.

Αυτό που ζητούμε ως Υφυπουργείο Τουρισμού είναι να απευθυνθεί ο κόσμος στους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι βρίσκονται στον κατάλογο που δημοσιεύτηκε. Οι πράκτορες θα αναλάβουν τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, ανάλογα με τι επιθυμεί και με λογικές τιμές «στα μέτρα του» δηλαδή.

Γιατί η Κύπρος παραμένει στην «πορτοκαλί λίστα» του Βελγίου ...

Σε λογικές τιμές

Η κα Δημητριάδου σημείωσε ότι σκοπός είναι τα πακέτα να γίνονται σε λογικές τιμές.

Οι τιμές θα εξαρτώνται από τις επιλογές του κάθε πελάτη, δηλαδή ανάλογα με τις επιλογές που θα συμπεριλάβει στο πακέτο του,  η τιμή θα είναι διαφορετική για την κάθε περίπτωση.

Η κα Δημητριάδου ανέφερε πως η έναρξη του προγράμματος είναι μια ευκαιρία για τους Κύπριους να έρθουν σε επαφή με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν αύξηση στις κρατήσεις - Tourism ...

Ο Βασίλης Σταματάρης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου ανέφερε στην Offsite πως για το πρόγραμμα άρχισαν οι συνεργασίες και αυτή την στιγμή υπάρχουν χαμηλές τιμές αλλά και ψηλότερες τιμές.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές που ξεκινούν τα πακέτα, πιθανόν να υπάρχουν επιλογές των 50 ευρώ ανάλογα με τις κατηγορίες των ξενοδοχείων και την περίοδο που θα ζητήσει ο πελάτης.»

Δυσκολίες λόγω πανδημίας

Το πρόγραμμα είναι για όλη την Κύπρο όμως όπως σημείωσε ο κύριος Σταματάρης αυτή την περίοδο υπάρχει μια δυσκολία διότι αρκετά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά. «Παρόλα αυτά αν όμως έρθει ένας Κύπριος για να ζητήσει βοήθεια για συγκεκριμένη περιοχή, εμείς θα του δώσουμε τις επιλογές που θα έχουμε εκείνη την στιγμή.»

Έτοιμοι να βοηθήσουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

«Σίγουρα όσο περνά ο καιρός θα βλέπουμε, ελπίζω, περισσότερα ξενοδοχεία να είναι διαθέσιμα και θα μπορούμε με μια επίσκεψη να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πελάτη. Όπως είναι τώρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε ποια ξενοδοχεία επιλέγουν να είναι ανοικτά και ποια κλειστά.»

«Ο περισσότερος κόσμος αυτή την στιγμή ζητά διαμονή σε ξενοδοχεία, καταλύματα κτλ όμως όταν ο κόσμος μας επισκεφθεί, εμείς θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για να μπορούν οι πολίτες να εξασφαλίσουν εάν επιθυμούν και επισκέψεις σε μουσεία και άλλα ενδιαφέροντα, με βάση τον προορισμό που θα επισκεφτεί.»

Τα έργα για ορεινές περιοχές στο υπουργικό την προσεχή συνεδρία

Πληροφορίες για δημιουργία πακέτου

Όπως ανέφερε η κα. Δημητριάδου τα πακέτα θα γίνονται ανάλογα των προτιμήσεων του πελάτη. Αν κάποιος για παράδειγμα επιθυμεί να συμπεριλάβει και δραστηριότητες ή φαγητό σε ένα εστιατόριο στο πακέτο του, τότε θα μπορεί να το κάνει.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί για περιοχές σε όλη την Κύπρο και στα ορεινά και στα παράλια. «Όπου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και όπου υπάρχει διαθεσιμότητα».

1

Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο για οικογένειες, ζευγάρια και μικρές ομάδες ατόμων, σχεδιασμένα με βάση εξατομικευμένες προτιμήσεις και ανάγκες.

Όλα σε ένα πακέτο

Ο κ. Σταματάρης ανέφερε ότι τα πακέτα γίνονται ανάλογα με το τι ζητά ο πελάτης. Θα δίνουμε κάποιες επιλογές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε Κύπριου για να του δώσουμε πληροφόρηση για το παρών στάδιο.

Αν ζητηθεί το σχέδιο που περιλαμβάνει εκδρομές και φαγητά εμείς θα δώσουμε τις καλύτερες τιμές που είναι εφικτό για να φτιαχτεί στα μέτρα του καθενός.

Ενδιαφέρονται οι Κύπριοι

Η Διευθύντρια Τουρισμού ανέφερε πως μετά από προβολή του προγράμματος, ο κόσμος άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και στα γραφεία πληροφοριών του υφυπουργείου τουρισμού αλλά και σε ταξιδιωτικούς πράκτορες. Την  Πέμπτη (9/7) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στο Συνεδριακό Κέντρο. Παρακολουθούμε το πρόγραμμα, θα δούμε πως προχωρά, συμπλήρωσε.

Η κα Δημητριάδου σημείωσε πως θα είναι καλό το κοινό να αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA), για να κάνει τις διακοπές του στην Κύπρο για στήριξη της εσωτερικής οικονομίας και σε ένα πλαίσιο φτιαγμένο στα μέτρα του.

Δείτε εδώ που να απευθυνθείτε για το δικό σας πακέτο:

1

Home