Διαμαρτυρία μαθητών-φοιτητών για τετράμηνα και χορηγία (Pic-vid)

Διαμαρτυρία μαθητών-φοιτητών για τετράμηνα και χορηγία (Pic-vid)

πορεία έξω από το Υπουργείο Παιδείας
Μαζική η κινητοποίηση των μαθητών

Οι μαθητές και οι φοιτητές άφησαν σήμερα τις τάξεις και τα θρανία και βγήκαν στους δρόμους της Λευκωσίας, διαμαρτυρόμενοι για πρακτικές και αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. 

Η κινητοποίηση ξεκίνησε γύρω στις 10:30 το πρωί.

Η ΠΣΕΜ, η παγκύπρια οργάνωση των μαθητών, δηλώνει πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την επιμονή του για επιβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο δεν της αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει δυναμικά 

Στόχος τους είναι να στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχτούν να μετατραπούν τα σχολεία σε κέντρα βαθμοθηρίας και εξετάσεων.

Η ΠΟΦΕΝ, το κίνημα των φοιτητών, με τη σειρά του ζητά το συνολικό κονδύλι αλλά και ότι τα κριτήρια για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012, ενώ ως πρώτο βήμα ζητά την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να επιστρέψει το κονδύλι της φοιτητικής μέριμνας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2016.  

Ακόμη, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων ζητά άμεση μείωση των ενοικίων και καλεί την Κυβέρνηση για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και για άμεση τροχιοδρόμηση κατασκευής φοιτητικών εστιών.  

Παράλληλα, ζητά μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που οι φοιτητές πληρώνουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διασύνδεση των διδάκτρων με την κάλυψη παροχής βιβλίων κα υλικών μαθημάτων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία:

πορεία μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας
πορεία έξω από το Υπουργείο Παιδείας
Home