Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διαψεύδουν για ένταξη τριών μεγάλων νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
11.09.2019 - 06:00

Διαψεύδουν για ένταξη τριών μεγάλων νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ

Thumbnail
Τι λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ και ΟΑΥ - Σημαντική συνάντηση αύριο στο Προεδρικό

Διαψεύδεται, για την ώρα, από ΠΑΣΙΝ αλλά και ΟΑΥ η φημολογία για ένταξη τριών μεγάλων νοσηλευτηρίων στο Γενικό Σχέδιο Υγείας καταθέτει ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ), Σάββας Καδής αλλά και ο ΟΑΥ.

Συγκεκριμένα εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί έντονη φημολογία για την ένταξη τριών μεγάλων νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ, με την είδηση να φέρνει αναταραχή στους ιατρικούς κύκλους.

Φαίνεται όμως ότι οι πληροφορίες δεν ευσταθούν αφού όπως δήλωσε στην offsite ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Δρ Καδής, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο αυτή την περίοδο. 

“Δεν ισχύει η ένταξη των τριών νοσηλευτηρίων, εξ’ όσον γνωρίζω.  Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση τη συγκεκριμένη στιγμή για τον λόγο ότι ο ΟΑΥ ανακοίνωσε ότι θα δώσει τις προτάσεις του στα νοσηλευτήρια -  όπως μας είπε και ο Υπουργός Υγείας-  τέλος Σεπτεμβρίου. Οπότε οι διαδικασίες με νοσηλευτήρια που ενδιαφέρονται να μπουν στο ΓεΣΥ λογικά θα γίνουν μετά τις αρχές Οκτωβρίου. Δεν γνωρίζω από που βγήκε αυτή η πληροφορία, μίλησα με αρκετά νοσηλευτήρια και δεν γνωρίζει κάποιος κάτι ή από πού διέρρευσε η πληροφορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επισήμως δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία” τονίζει ο Δρ. Καδής. 

Παράλληλα σε επικοινωνία της Offsite με τον ΟΑΥ, συνεχίζεται να μην επιβεβαιώνεται η φήμη αυτή και από τον Οργανισμό : 

“Δεν υπάρχει επίσημη θέση κάποιου νοσηλευτηρίου, δεν αρχίσαμε ακόμα να συμβαλλόμαστε μαζί τους και έτσι ώστε να γίνει κάποια συμφωνία. Δεν γνωρίζουμε από που προέκυψε αυτή η είδηση, υπάρχουν πολλοί ψίθυροι γενικότερα, αλλά εμείς όταν καταλήξουμε κάπου θα το ανακοινώσουμε” αναφέρει πηγή από τον ΟΑΥ.

Σχετικά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν για την ένταξη νοσηλευτηρίων κατά το τέλος Σεπτεμβρίου ο ΟΑΥ δήλωσε ότι αναμένεται να περιλαμβάνονται πολλά θέματα και πρόνοιες σχετικά με το πως θα λειτουργήσει η ενδονοσοκομειακή φροντίδα.

Θυμίζουμε ότι βασικότερο αγκάθι στον διάλογο ΠΑΣΙΝ - ΟΑΥ είναι η συμπληρωμή που ζητούν τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια με τον ΟΑΥ να διαμηνύει ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. 

Ο ΠΑΣΙΝ ζητά δηλαδή ο ασθενής να καταβάλλει σε ειδικό γιατρό ή νοσηλευτήριο και συμπληρωμή, ένα ποσό δηλαδή πέραν της αποζημίωσης που θα καταβάλλει ο Οργανισμός, γεγονός που βρίσκει αντίθετο τον ΟΑΥ.

Ιδιαίτερα σημαντική για το όλο θέμα αναμένεται ότι θα είναι η συνάντηση που θα έχουν αύριο Πέμπτη στο Προεδρικό μαζί με τον ΠτΔ, οι φορείς ΠΙΣ, ΠΑΣΙΝ, ΕΝΙΚ και Πλατφόρμα Ιδιωτών γιατρών. Ο ΠτΔ θα ακούσει τις εισηγήσεις και προτάσεις τους με στόχο να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα με εκατέρωθεν συγκλίσεις για να ενταχθούν τελικά τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια στο ΓεΣΥ. Η ενδονοσοκομειακή φροντίδα θυμίζουμε αρχίζει από 1/6/2020.

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

Offsite Team -
28.06.2022 - 19:06

Ακόμα ένας αισθητός σεισμός στη Λεμεσό (ΧΑΡΤΗΣ)

ΧΑΡΤΗΣ - 2.9 Ρίχτερ ο δεύτερος σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε για ακόμη μια φορά τη Λεμεσό. 

>>>> Δείτε ΕΔΩ: Τι είναι η σμηνοσειρά σεισμών που ταρακουνεί τη Λεμεσό

Μέσα σε διάστημα περίπου μίας ώρας σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Λεμεσό, ενώ πολίτες αναφέρουν πως ήταν πιο αισθητός από τον πρώτο.

Όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό κέντρο Κύπρου η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 2.9 Ρίχτερ.

cyprus-seismological-center

Θυμίζουμε πως ο πρώτος σεισμός 2,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:57, 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λεμεσού με επίκεντρο την περιοχή της Γερμασόγειας.

 

neos-sismos

neos sismos

Home