Διευκρίνησεις ΟΚΥπΥ για κρούσμα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Διευκρίνησεις ΟΚΥπΥ για κρούσμα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Τι αναφέρει για το περιστατικό στο Ογκολογικό του νοσοκομείου

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα αναφορικά με ασθενή στο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, που βρέθηκε κατ’ αρχήν θετικός, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας διευκρινίζει τα εξής:

Ο εν λόγω ασθενής νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα τον περασμένο Φεβρουάριο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και υποβλήθηκε στην ενδεδειγμένη θεραπεία.

Αφού ολοκλήρωσε τη θεραπεία του, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στην Πάφο και επέστρεψε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για την προγραμματισμένη του θεραπεία στις 20 Μαρτίου 2020.

Στις 22 Μαρτίου 2020, επαγγελματίας υγείας του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στο οποίο νοσηλεύτηκε ο ασθενής επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού και, συνεπώς, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του, διενεργήθηκε εργαστηριακή εξέταση και στον ασθενή, ο οποίος βρέθηκε κατ’ αρχήν θετικός και αναμένεται η επιβεβαίωση της εξέτασης από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

Μέχρι και την επιβεβαίωση από το εργαστήριo αναφοράς, σημειώνεται ότι λήφθηκαν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους υπόλοιπους ασθενείς του Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ έγινε και απολύμανση του θαλάμου.

Παράλληλα, όλες οι προγραμματισμένες ημερήσιες θεραπείες σε άλλους ασθενείς αναβλήθηκαν και από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, θα λειτουργήσει σε άλλο χώρο Μονάδα Ημερήσιας Χορήγησης Χημειοθεραπείας (για τους νεοεισερχόμενους ασθενείς).

Home