Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Διήμερη περιοδεία Περδίου και Χαμπιούρη στις κοινότητες της Πάφου

Offsite Team -
15.10.2020

Διήμερη περιοδεία Περδίου και Χαμπιούρη στις κοινότητες της Πάφου

Thumbnail
Θέλουμε πράγματι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να έρθουν στην Κύπρο και άλλες εθνικότητες

Διήμερη περιοδεία σε διάφορες κοινότητες της Επαρχίας Πάφου πραγματοποιούν σήμερα και αύριο ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της ΕΤΑΠ.

Σε δηλώσεις του στον αρχαιολογικό χώρο στην Παλαίπαφο, στα Κούκλια, ο κ. Περδίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη στις κοινότητες της ορεινής Πάφου στα πλαίσια προσπάθειας του Υφυπουργείου αλλά και του γραφείου του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων, να δοθεί, όπως είπε, μια ώθηση προς αυτές τις κοινότητες.

Η τουριστική ανάπτυξή τους, πρόσθεσε, «είναι σημαντική για μας, αλλά πάνω από αυτό το πιο σημαντικό είναι να βρεθούν τρόποι μέσω του τουρισμού, ούτως ώστε να μπορέσει κόσμος να μένει στις κοινότητες, να εργάζεται από  τις κοινότητες και να μπορέσει να διατηρηθεί η ζωή».

Οι κοινότητες, συμπλήρωσε, μπορούν να αξιοποιήσουν κίνητρα και κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή σημειώνοντας ότι κάποια από τα σχέδια προβλέπουν την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών ή δημιουργίας νέων υποδομών και την ψηφιοποίηση της ενημέρωσης που θα διευκολύνει τουρίστες περισσότερων εθνικοτήτων.

Επίσης αναφέρθηκε και στην βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με κινητικές δυσκολίες αλλά και στο θέμα της ομοιομορφίας των πινακίδων.

"Θέλουμε πράγματι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να έρθουν στην Κύπρο και άλλες εθνικότητες και είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε με τέτοιο τρόπο, ανοιχτόμυαλα", κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε πως στόχος της σημερινής τους επίσκεψης στις ορεινές κοινότητες είναι να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συντονιστούν με το Υφυπουργείο για να μπορέσουν να εφαρμόσουν πολιτικές και δράσεις και να στηρίξουν τις ορεινές κοινότητες.

«Είναι κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη και υπάρχει η προοπτική για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την φυγή από τις ορεινές κοινότητες του κόσμου προς την πόλη. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα επιφέρουμε μια νέα βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές αυτές», κατέληξε.

Εξάλλου ο Γιώργος Μάης, Πρόεδρος ΕΒΕ Πάφου, ανέφερε πως η σημερινή και αυριανή περιοδεία θα συμβάλει στο να αποκτήσουν όλοι μια πιο συγκεκριμένη εικόνα στο τι συμβαίνει στις κοινότητες. Στόχος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αλλά και των άλλων ΕΤΑΠ των άλλων Επαρχιών είναι όπως είπε, να αναπτυχθεί η ύπαιθρος.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην ανάγκη να καταστούν βιώσιμες οι κοινότητες, διαφορετικά είπε η εγκατάλειψη θα συνεχίζεται «και θα φτάσουμε εκεί που όλοι απευχόμαστε». Ευχήθηκε τέλος να γίνει σωστή χρήση των κονδυλίων, τόσο από την ΕΕ όσο και από εθνικούς πόρους, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τέλος ο κοινοτάρχης Κουκλιών Mιχάλης Νικολάου αναφέρθηκε στη σημασία του αρχαιολογικού χώρου της Παλαίπαφου, λέγοντας πως εκατομμύρια κόσμος επισκέπτεται την κοινότητα ενώ το Μουσείο αποτελεί πόλο έλξης.

Είπε ακόμη πως έχουν τεθεί στον Υφυπουργό κάποια θέματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα. «Σήμερα μας έφερε ένα πακέτο με διάφορα κονδύλια που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και τον ευχαριστώ για την σημασία που δίνει στην κοινότητα μας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home